Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.12.2009.

22:42

SM: 'Pošten čovek ne može da prođe'

Savo Milošević odlučio je da podnese ostavku na mesto u Skupštini FK Partizan i da se povuče iz javnosti u narednih pola godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši centarfor ’crno-belih’ i reprezentacije Jugoslavije neće se angažovati u opoziciji u narednom periodu, i kako je sam rekao za 'Večernje novosti', pridružiće se prijateljima Zoranu Mirkoviću i Gordanu Petriću, koji su razočarani napustili Partizan i poručili da ih dalje angažovanje u srpskom fudbalu više ne zanima.

„Nikad ne reci nikad, ali zaista vrlo teško da ću se ikad više kandidovati za neku funkciju u ovoj državi. Očigledno je da pošten čovek, onaj koji neće da ulazi u nekakve “kombinacije”, ne može da prođe u bilo kojem sistemu ovog društva i ja ne želim da budem deo toga. Mogao sam da se borim, da istrpim poniženja i omalovažavanja zbog Partizana, ali mazohista nisam. Savest mi je mirna“, istakao je Milošević koji u narednih šest meseci neće više govoriti za medije.

Iako jeizgubio na Skupštini, Milošević kaže da je imao želju da izađe za govornicu i obrati se delegatima posle izbora.

„Hteo sam da se obratim, da čestitam Đuriću na pobedi i da podnesem ostavku na članstvo u Skupštini, ali možda to nije bilo po statutu ili se neko zaboravio. Tek, kada sam video da od toga nema ništa, odlučio sam da odem. Neću ostati član Skupštine, pismeno ću podneti ostavku“.

Savo smatra i da je sporan rezultat glasanja, pošto je dva puta na sednici rečeno da je bilans 34:1, dok je naknadno utvrđeno, kako su novinarima rekli u “Zemunelu”, da je u stvari 43:1.

„U totalno konfuznom glasanju ja sam čuo, a i zaključujem po onom što sam video, da je rezultat 34:1. Mislim da toliki broj uzdržanih ipak nešto govori. Svejedno i da je 56:1, oni koji su pobedili su dobili šta su hteli“.

Ako su pre sednice bili sporni privrednici i javne ličnosti, ispostavilo se na Skupštini da Savo Milošević nije dobio nijedan glas ni od bivših fudbalera Partizana, a njih 17 ima mesta u najvišem klupskom telu.

„Sve su to odrasli ljudi, znaju za koga i za šta su glasali. Sve će se videti u narednom periodu, a svi koji su ovako izabrali snosiće odgovornost jednako kao i uprava. Ceo epilog mi je očekivan, ono što sam pretpostavljao, to se i desilo, ali nisam hteo da odustanem. Imao sam obavezu prema ljudima koji su me podržavali i koji bi sutra bili uz mene. Sve ono što sam govorio u kampanji, svi dogovori, sponzori, sve je bilo zaista tako, ali o tome je sad deplasirano da govorim“, zaključio je priču o izbornoj Skupštini Partizana Savo Milošević.

Jedan od najboljih srpskih napadača u poslednjih 20 godina, i čovek koji je rekorder po broju nastupa za nacionalni tim ostao je pri stavu da je Partizan, kao i svi srpski klubovi, zreo za promene.

„Posle 60 godina funkcionisanja po istom sistemu, po kojem je i ova Skupština održana, Partizan mora da se menja. Štaviše, mislim da ’crno-beli’ moraju da budu lider u svemu tome. I to će se sigurno dogoditi u bliskoj budućnosti“.

Pošto je reizabran za predsednika, u pozdravnom govoru, Dragan Đurić je pozvao Miloševića da mu se pridruži u klupskom rukovodstvu. Isti poziv je stigao i od nekadašnjeg saigrača, a sada člana Upravnog odbora Alberta Nađa.

„Ne znam koliko je to bilo iskreno, ali - nije realno. Govorim iz iskustva mojih drugova Mirkovića i Petrića, znam kroz šta su prošli, te bi bilo glupo da o tome uopšte i razmišljam“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve