Nova vest
Fudbal

Subota, 19.12.2009.

18:02

Debakl Junajteda na Krejven Kotidžu

Fudbaleri Fulama pobedili su Mančester junajted sa 3:0, u 18. kolu engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U ostalim mečevima igranim u subotu popodne Mančester siti je u sjajnom meču pobedio Sandrlend sa 4:3, Totenhem je slavio na gostovanju Blakbzurnu sa 2:0, Aston Vila je sa minimalnih 1:0 pobedila Stouk na svom ’Vila parku’, dok je Arsenal pobedio Hal na 'Emirejtsu' 3:0.

Dueli Vulverhempton – Barnli, Everton – Birmingem i Vest Hem – Čelsi na programu u nedelju.

Ekipa Aleksa Fergusona poražena je na gostovanju Fulamu i drugu godinu za redom. Junajted je u Londonu ponovo igrao bez većine odbrambenih igrača među kojima su i standarni članovi prve postave Rio Ferdinand i Nemanja Vidić.

Prvi gol postigao je Deni Marfi, koji je protiv Junajteda uvek raspoložen za igru. Marfi je u 22. minutu na sredini terena oduzeo loptu Polu Skolsu, i odličnim udarcem sa oko 20 metera pogodio je levi ugao Kuščaka za 1:0.

Utakmica je definitivno rešena posle samo 19 sekundi nastavka. Bivši fudbaler Čelsija i Njukastla Dejmijan Daf centrirao je sa desne strane, a bobiju Zamori nije bilo teško da ponovo pogodi mrežu gostiju. Do kraja utakmice Daf se i sam upisao u strelce, kada je u 75. minutu iskoristio odlično proigravanje Zamore za konačnih 3:0.

Nemanja Vidić propustio je ovaj meč zbog povrede, dok je Zoran Tošić presedeo utakmicu na klupi. Junajted nakon ovog poraza ima utakmicu više i tri boda manje od vodećeg Čelsija.

Najzanimljiviji duel kola odigran je na gradskom stadionu u Mančesteru gde je domaći Siti iščupao pobedu protiv Sandrlenda. Ekipa Marka Hjuza je u prošlom kolu izgubila od Totenhema nakon čak deset vezanih mečeva bez poraza.

Na utakmici protiv Sandrlenda Siti je odlično počeo, i kada je posle golova Santa Kruza i Tevesa posle 12 minuta vodio sa 2:0 činilo se da će gosti doživeti debakl. Ipak, Sandrlend ove sezone igra odličan fudbal, što je i pokazao u nastavku meča.

Već u 16. minutu Mensa je smanjio na 2:1, da bi rezultat u 25. minutu bio 2:2 posle gola Hendersona. Sjajnih prvih 45 minuta zaokružio je Kreg Belami koji je deset minuta pred odlazak na odmor ponovo doveo domaći tim do prednosti.

U drugih 45 minuta bilo je manje golova, ali ne i manje uzbuđenja. Kenvajn Džouns je u 62. minutu izjednačio na 3:3, ali zaboravljeni Roke Santa Kruz je ipak rešio ovaj meč. Paragvajac je 20 minuta pre kraja svojim drugim golom postavio konačnih 4:3, a do kraja utakmice gosti su ostali sa desetoricom na terenu pošto je isključen Tarner u poslednjem minutu.

Sa sjajnim igrama ove sezone nastavila je i Aston Vila koja je pobedila Stouk sa 1:0. Tim Martina O’Nila nije izgubio na poslednjih sedam utakmica, a bila je ovo četvrta uzastopna pobeda Vile bez primljenog gola.

Gol vredan tri boda postigao je Norvežanin Džon Kerju pola sata pre kraja. Vila je sada treća na tabeli sa 35 bodova, samo dva manje od Mančester junajteda.

U poslednjem subotnjem meču 18. kola Arsenal je zabeležio i treći trijumf u poslednja četiri duela. Ekipa AŽrsena Vengera pobedila je Hal sa 3:0, a golove su postigli Denilson, Dijabi i Eduardo.

Premijer liga, 18. kolo:

Portsmut - Liverpul 2:0
Aston Vila - Stouk 1:0
Blekburn - Totenhem 0:2
Fulam - Mančester Junajted 3:0
Mančester Siti - Sanderlend 4:3
Arsenal - Hal 3:0

nedelja:
Vulverhempton - Barnli
Everton - Birmingem
Vest Hem - Čelsi
U ponedeljak igraju:
Vigan - Bolton

Tabela:
Čelsi 40
Mančester Junajted 37
Aston Vila 35
Arsenal 35
Totenhem 33
Mančester Siti 29...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve