Nova vest
Fudbal

Petak, 18.12.2009.

21:27

Mugoša: "Želim da pređem u Zvezdu"

Fudbaler sredine terena čačanskog Borca Marko Mugoša kaže za „Večernje novosti“ da želi da pređe u Crvenu zvezdu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Ja dižem obe ruke za dolazak na ’Marakanu’, ali se trenutno pita i čeka Crvena zvezda. Otišao sam u Crnu Goru da se ne bih dodatno opterećivao i sklonio iz gužve i dodatnih pitanja. Ostavio sam klubove da se dogovore u miru. Biće šta će biti“, izjavio je 25-godišnji Mugoša za „Novosti“.

Trener Zvezde Vladimir Petrović idealno nedavno ga je opisao da vezni igrač kojeg želi mora da ima ideju i završni pas, ali i da igra defanzivu. Odigrao je Mugoša vrlo dobro i jesenas na “Marakani”.

„Kažu mi u šali, prodao si se na toj utakmici, a dodatno mi stavljaju ’na dušu’ izjavu posle meča da me je Zvezda oduševila. Na spomenutom meču prvi put sam igrao van svoje pozicije, kao jedini zadnji vezni ispred odbrambene linije, a iza četvorice vezista. Inače, najbolje se snalazim u sistemu 4-4-2, gde igram ofanzivnijeg zadnjeg veznog, sa većom slobodom i kreacijom“.

Mugoša je dete Budućnosti i član generacije sa Burzanovićem, Purovićem, koja je ostavila dubok trag, igrala poslednje prvenstvo zajedničke države SCG, ali se posle toga rasturila.

„Posle povrede, postao sam višak u klubu i spletom okolnosti stigao u Borac. Kod trenera Rajevca i svih onih posle njega vratio sam se u dobru formu i verujem da mi je vreme da napravim iskorak u karijeri. Da li će to biti Crvena zvezda ili ću ostati u Čačku još šest meseci pa otići u inostranstvo, zaista ne bih voleo da prognoziram“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve