Nova vest
Fudbal

Petak, 18.12.2009.

18:55

Ančeloti: "Dobili najjačeg rivala"

Menadžer Čelsija Karlo Ančeloti nije bio zadovoljan pošto je žrebom odlučeno da ’Plavci’ u osmini finala Lige šampiona igraju sa Interom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Oni su jedan od najjačih timova koje smo mogli da dobijemo, ali žreb moramo da prihvatimo. Ako želimo da osvojimo LŠ, moramo da igramo sa snažnim timovima. Inter je trenutno najbolja ekipa u Italiji, ali i njima je teško što igraju protiv Čelsija. Nisam spreman za verbalne, misaone igre, niti ću biti. Više volim fudbalsku igru“, izjavio je Ančeloti.

Italijanski stručnjak je kao trener Milana imao Žozea Murinja za suparnika već nekoliko puta, a njihov odnos nije bio baš najbolji.

„Nemamo dobar odnos, ali ova uktamica može da bude prilika da krenemo iznova. Ovo je samo meč Čelsi – Inter, ništa više. Mislim da Murinju neće biti lako, sigurno će emotivno prići meču jer je ovde uadio dobar posao i zadržao dobar odnos sa igračima“, kaže Ančeloti.

Golman Čelsija Peter Čeh rekao je da su italijanski i engleski mediji sigurno priželjkivali dva ’blokbaster’ meča (Čelsi – Inter i Milan - Junajted) i dodao:

„To je božićni poklon za engleske i italijanske medije. Murinjo će uvek biti veliki deo fudbala u Engleskoj jer je ostavio veliki trag ovde. Biće to fantastičan meč i svima će nam biti teško“

Kapiten Intera Havijer Zaneti takođe nije bio oduševljen žrebom.

„Izvukli smo jednog od najtežih protivnika, ali u predstojećem okršaju niko nije favorit. Protiv Čelsija će biti uzbudljivo, ali moramo da se koncentrišemo na obaveze pre toga. Već mogu da zamislim vrelu atmosferu na našem stadionu kada ’Plavci’ dođu na Đuzepe Meacu“, izjavio je Argentinac, a slično razmišlja i napadač Samjuel Eto:

„Čelsi je jak protivnik, ali među 16 najboljih u Evropi nema slabih. Ipak, mečevi su tek za dva meseca, što je u fudbalu vrlo dug period. Stanje igrača i tima može mnogo da se promeni do tada“.

Prvi meč igra se 24. februara u Milanu, a revanš je na programu 16. marta u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve