Nova vest
Fudbal

Petak, 18.12.2009.

16:09

Pantelić za B92: Potražićemo šansu

Fudbaler Ajaksa Marko Pantelić izjavio je za B92 da veruje da njegova ekipa ima šansi da eliminiše Juventus u šesnaestini finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Sigurno smo dobili atraktivnog protivnika. Biće to duel dva giganta, ako tako može da se nazove. Ni njima, kao ni nama nije svejedno, onaj ko bude bio koncentrisaniji i bolji, taj će proći“, rekao je Pantelić. Centarfor Ajaksa svetan je da je Juventus favorit, ali smatra da njegov tim ima svoje kvalitete koje bi mogao da iskoristi u susretu sa torinskom ekipom.

Jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi je ofanzivac Ajaksa, Urugvajac Luis Suarez. Pantelić, kome ugovor ističe u junu, izjavio je da je svestan da Suarez može da napusti ekipu već u januarskom prelaznom roku, ali da su u Ajaksu svi okrenuti samo postizanju što boljih rezultata.

Što se tiče ugovora i eventualnog odlaska Suareza, to je u drugom planu. Niko ne razmišlja o tome, razmišljamo samo o uspehu ekipe u ovoj godini. Samim tim što želimo da idemo do kraja u evropskom takmičenju, stavlja nam zadatak da moramo da prebrodimo jednu prepreku koja se zove Juventus. Sigurno da jedna takva utakmica iziskuje da najbolje moguće pokažeš šta imaš u sebi. Tada moraš da daš celog sebe u kolektiv i da taj kolektiv bude jači od druge ekipe. Daćemo sve od sebe i videćemo da li će to biti dovoljno“, rekao je Pantelić.

Reprezentativac Srbije rekao je da se u njegovoj ekipi niko nije osvrnuo na veličinu imena koje poseduje protivnik, već da je teren mesto gde se na kraju pokaže ko je bolji.

Ne može da se stigne do vrha ako se ne pobede najbolji. Ako si za vrh, onda treba da budeš bolji od onih koji se kotiraju da su najbolji. Tu nema mnogo plakanja i žaljenja zbog toga ko je koga izvukao, jednostavno treba da se izađe na teren i da se pokaže ko je ko u tom duelu“, rekao je Pantelić.

Centarfor Ajaksa ukazao je na razlike između Juventusa i njegove ekipe.

Realno, Juventus je sklop iskusnih igrača koji u svakom trenutkuz znaju kad, šta i kako treba. Sa druge strane, Ajaks je mlada i poletna ekipa i videćemo ko će uspeti da pobedi, iskustvo ili mladost. Mi imamo svoje adute i uzdamo se u njih, dok je Juventus sam po sebi jak i u svakom meču može da ide na pobedu i u svakoj utakmici je on taj koji je favorit“, rekao je Pantelić.

Juventus je u Ligi Šampiona eliminisan porazom od Bajerna u Torinu sa visokih 4:1, ali Pantelić smatra da njegova ekipa može da pronađe sopstveni model igre kojim bi mogla da eliminiše ’staru damu’.

Bajern je najbolja ekipa u Nemačkoj. Igra totalno drugačiji fudbal nego mi. Ne znam da li možemo da uzmemo model po kojem igra Bajern, ali ćemo sigurno na naš neki način pokušati da pripretimo Juventusu i da ćemo sigurno potražiti našu šansu da u tom dvomeču izađemo kao pobednici“, zaključio je Pantelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve