Trusije na klupi Severne Koreje?

Fudbalski savez Severne Koreje zainteresovan je da za selektora državnog tima angažuje francuskog stručnjaka Filipa Trusijea, objavili su mediji u Parizu.

Izvor: B92, Tanjug Severna Koreja
Podeli

Trusije je u razgovoru sa francuskim novinarima priznao da je razgovarao sa predstavnicima severnokorejskog saveza i rekao da će uskoro otputovati u Pjongjang na završne pregovore. "Tačno je da su me kontaktirali, ali je još rano za bilo kakve komentare, pošto su prvi razgovori bili nezvanični", rekao je Trusije.

Francuski trener je rekao da je zainteresovan za taj posao i da smatra da bi mogao da napravi dobar rezultat sa selekcijom Severne Koreje na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

"Dosta vremena provodim u Aziji i dobro poznajem to podneblje, pa mislim da selekciji Severne Koreje mogu da donesem iskustvo koje joj je neophodno. Već sam trebao da otputujem za Pjongjang, ali sam let odložio zbog problema sa vizom", izajavio je Trusije.

Francuski stručnjak je sa dosta uspeha predvodio reprezentacije Katara, Japana, Obale Slonovače, Nigerije, Burkine Faso, Južne Afrike i Maroka.
Čelnici severnokorejske fudbalske oprganizacije osim sa Trusijeom, vodili su pregovore sa holandskim trenerom Gusom Hidinkom i srpskim stručnjakom Borom MIlutinovićem.

Fudbal

Herta pozajmila Gekasa

Poslednjeplasirani tim Bundeslige, Herta saopštila je da će igrač Bajera iz Leverkuzena Teofanis Gekas od januara igrati na šestomesečnoj pozajmici u Berlinu.

Fudbal četvrtak 17.12. 17:58 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu