Dačić: "Nema samo Srbija huligane"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u Jagodini da nema samo Srbija probleme sa bezbednošću na stadionima, kako se predstavlja u javnosti.

Izvor: B92, Tanjug Srbija
Podeli

"Želim da kažem da je malo nekorektno što se u javnosti predstavlja kao da samo Srbija ima tih problema. Isti problemi postoje u mnogim zemljama, samo što su se neke od njih ranije suočile s tim, pa su ranije i rešile taj problem", rekao je Dačić, koji je prisustvovao svečanoj sednici povodom proslave 90. godišnjice od osnovanja Fudbalskog kluba Jagodina.

Ministar unutrašnjih poslova je podsetio da je Engleska počela da rešava problem huliganstva na stadionima tek posle tragedije u kojoj je život izgubio veliki broj navijača.

Dačić je ocenio da je "važno stvoriti zakonske preduslove za koje je neophodan konsenzus svih, da ne bi ispalo da je to obračun po političkoj ili nekoj drugoj liniji".

"Navijači su jedno, a huligani drugo. Niko nema razloga da navijače sprečava da podržavaju svoje klubove, a oni koji se bave kriminalom i huliganstvom moraju da snose zakonske posledice", rekao je Dačić i dodao da se nada da će brzo doći vreme kada će ovo biti ružna prošlost.

strana 1 od 2 idi na stranu