Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.12.2009.

23:51

90 godina fudbala u Jagodini

Svečanom sednicom, dodelom priznanja i evociranjem uspomena na brojne generacije, FK Jagodina, član superlige, obeležio je 90 godina postojanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Svečanoj sednici, uz gradonačelnika Dragana Markovića - Palmu i predsednika Gradske skupštine Ratka Stevanovića, prisustovali su zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i Zoran Laković i selektor državne reprezentacije Radomir Antić...

Pozdravljajući visoke goste iz srbijanskog sporta i politike, predsednik FK Jagodine Goran Milanović je istakao da se "Jagodina odužuje svim fudbalskim radnicima i navijačima za sve što su učinili za afirmaciju fudbala u ovom delu Srbije":

"Sve je počelo 15. decembra 1919. godine, od djaka učiteljske škole. Jagodina je jedna od najznačajnijih tačaka na fudbalskoj karti Srbije, gde se na ovaj sport gleda sa poštovanjem, ulaže i nesebično daje", rekao je Milanović.

Selektor Antić, uz konstataciju da se "samo pravi ljudi sa pravom kulturom diče svojom istorijom", ocenio je da je Jagodina "na pravom putu" i da "tako traba nastaviti".

Kradžić je, uz čestitke za 90 godina fudbala, istakao da je "ono što mi želimo u FSS imamo ovde u Jagodini. Mnogi treba da dodju ovde i prekopiraju ono što se radi":

"U Jagodini je eksplodirao fudbal", smatra Karadžić. On je ocenio da je Jagodina danas "najstabilniji supreligaš u Srbiji".

"Iduće godine imaćemo jedan od najlepših fudbalskih centara, u Staroj Pazovi, krećemo u izgradnju oko sto mini-terena u Srbiji a posle toga i u izgradnju reflektora u deset centara", pecizirao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve