Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.12.2009.

23:34

LE: Briž i Kopenhagen idu dalje

Fudbaleri Briža i Kopenhagena obezbedili su plasman u 1/16 finala Lige Evrope u poslednjem kolu grupne faze.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Briž je u grupi J, u kojoj se takmiči i Partizan, na svom terenu pobedio francuski Tuluz sa 1:0 i tako obezbedio drugo mesto i plasman u narednu fazu. U grupi K viđena je slična situacija. Kopenhagen je pobedio Spartu u Pragu sa 3:0, pa će Danci uz holandski PSV igrati ovo takmičenje i naredne godine.

U ostalim duelima u grupama J, K i L, pobede su ostvarili PSV, Nacional i Verder iz Bremena.

Grupa J:

Briž – Tuluz 1:0
(Perišić 90)
Partizan – Šahtjor
(Dijara 5)

Na utakmici u Brižu domaćoj ekipi i bod je obezbeđivao plasman u narednu fazu. Belgijanci su svoje navijače držali u neizvesnosti tokom svih 90 minuta, pošto je najbolji strelac ekipe Ivan Perišić tek u nadoknadi vremena postigao gol i rešio sve dileme.

Iz grupe J u narednu fazu će sa prve pozicije ukrajinski Šahtjor koji je u sredu u Beogradu doživeo prvi poraz u Ligi Evrope.

Tabela:

Šahtjor 13
Briž 11
Tuluz 7
Partizan 3

Grupa K:

Kluž – PSV 0:2
(Lazović 19p, Amrabat 68)
Sparta – Kopenhagen 0:3
(N’Doje 22, 30, Gronkjer 54p)

U grupi K ptred poslednje kolo siguran je bio samo PSV iz Ajndhovena. Ipak, i pored toga, holandski predstavnik pobedio je Kluž u Rumuniji, a strelac prvog gola za goste bio je reprezentativac Srbije Danko Lazović koji je bio siguran izvođač najstrože kazne u 19 minutu. Konačan rezultat postavio je Amrabat 20-ak minuta pre kraja.

U drugoj utakmici grupe sastali su se Sparta i Kopenhagen. Oba tima u poslednje kolo ušla su sa po sedam bodova, ali je u boljoj situaciji bio Kopenhagen kome je i bod bio dovoljan za nastavak takmičenja. Takvu poziciju Danci su i iskoristili pošto su na kraju slavili sa ubedljivih 3:0.

Tabela:

PSV 14
Kopenhagen 10
Sparta 7
Kluž 3

Grupa L:

Bilbao – Verder 0:3
(Pisaro 13, Naldo 20, Rozenberg 36)
Nacional – Austrija Beč 5:1
(Mikael 23, 57, Mateus 33, Tomašević 61, Lopes 66 – Šumaher 21)

Grupa L nije donela neizvesnost u šestom kolu jer je još ranije bilo poznato da će u 1/16 finala Verder i Atletik Bilbao. Ova dva tima sastala su se u Baskiji, a Nemci su overili prvo mesto u grupi sigurnom pobedom. Golove za tim Tomasa Šafa postigli su Pisaro, Naldo i Rozenberg.

Drugi meč grupe između portuglaskog Nacionala i Austrije iz Beča nije imao rezultatski značaj. Portugalci su odigrali odličan meč i na kraju su trijumfovali sa ubedljivih 5:1. Golove za domaćina postigli su Mikael (2), Mateus, Tomašević i Lopes, dok je sjedini strelac za goste iz prestonice Austrije bio Šumaher.

Tabela:

Verder 16
Bilbao 10
Nacional 5
Austrija Beč 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve