Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.12.2009.

23:11

Kiks Arsenala, Čelsi se provukao

Čelsi, Liverpul i Totenhem zabeležili su pobede u mečevima 17. kola Premijer lige odigranim u sredu, dok su Barnli i Arsenal remizirali 1:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelsi je pobedio Portsmut sa 2:1, a Branislav Ivanović je iznudio penal za odlučujući gol Lamparda. Liverpul je na Enfildu dobio Vigan sa 2:1, dok je Totenhem na svom terenu savladao Mančester Siti sa 3:0, uz dva gola Kranjčara. Na tabeli vodi Čelsi sa 40 bodova, Mančester Junajted je drugi sa 37, a Aston Vila i Arsenal dele treće mesto, s tim što 'tobdžije' imaju meč manje.

Čelsi je konačno slavio posle četiri meča bez trijumfa, od toga dva u Premijeršipu. Didije Drogba nije bio ni na klupi za rezerve, a napadački tandem činili su Anelka i Kalu. Upravo je francuski reprezentativac doveo ’Plavce’ u vođstvo u 23. minutu, nakon što je Brazilac Aleks centrirao sa desne strane.

Obe ekipe propustile su po nekoliko prilika, pre nego što je Portsmut izjednačio u 51. minutu. Teri je faulirao Boatenga, a potom je posle odbitka od Kola lopta došla do Frederika Pikiona, koji šalje loptu u mrežu.

Čelsi je preuzeo inicijativu, koja je rezultirala u 78. minutu kada je posle starta Vilsona nad Branislavom Ivanovićem (igrao svih 90 minuta) sudija Klatenburg svirao penal. Uprkos nedavnom promašenom jedanaestercu protiv Mančester Sitija, Frank Lampard je prišao lopti i postigao pobednosni gol.

Arsenal je devalvirao trijumf u derbiju protiv Liverpula remijem na gostovanju Barnliju. ’Tobdžije’ su rano povele, pošto je Sesk Fabregas u sedmom minutu iskoristio grešku Karlsija i doveo goste u vođstvo. Konačnih 1:1 postavio je Grejem Aleksander u 28. minutu iz penala, pošto je Vermelen oborio Bajkija u šesnaestercu.

Fabregas je imao još jednu šansu pre nego što ga je zbog povrede zamenio Aron Remzi u 43. minutu. Do kraja meča oba tima su mogla do trijumfa, Kris Igls je pogodio staitvu za domaće, poništen je i gol Flečeru, a najbliži pogotku u Arsenalu bio je Galas.

Liverpul se vratio posle poraza u derbiju od Arsenala jer je uspeo da savlada Vigan na Enfildu. Prvi gol dao je Davi Ngog u 9. minutu, a u 79. je Fernando Tores duplirao prednost. U samom finišu Čarls Nzogbia dao je počasni gol za goste, ali su ’Crveni’ stigli do osme ligaške pobede.

Totenhem je na Vajt Hart Lejnu sa 3:0 pobedio Mančester Siti, a najzaslužniji za trijumf je strelac prvog i trećeg gola Niko Kranjčar. Drugi gol dao je Džermejn Defo nakon asistencije Krauča i loše reakcije Kola Turea.

Rezultati 17. kola Premijer lige:
Utorak:

Sanderlend – Aston Vila 0:2 (0:1)
Heski 24, Milner 61
Birmingem – Blekburn 2:1 (1:0)
Džerom 12, 48 – Nelsen 69
Bolton – Vest Hem 3:1 (0:0)
Li 64, Klasnić 82, Kejhil 88 – Diamanti 69
Mančester Junajted – Vulvs 3:0 (2:0)
Runi 30p, Vidić 43, Valensija 66
25.11. 2009:
Hal Siti – Everton 3:3
Sreda:
Barnli – Arsenal 1;1
Aleksander 28 (pen.) – Fabregas 7
Čelsi – Portsmut 2:1
Anelka 23, Lampard 78 (pen.) – Pikion 51
Liverpul – Vigan 2:1
Ngog 9, Tores 79 - Nzogbia 90
Totenhem – Mančester Siti 3:0
Kranjčar 37, 90, Defo 54

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve