Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.12.2009.

19:29

Koritiba 30 mečeva bez navijača

Viši sportski sud u Brazilu izrekao je fudbalskom klubu Kortiba kaznu od 30 utakmica igranja bez publike zbog divljanja navijača na utakmici protiv Fluminensea.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uz to, Koritiba će morati da plati i novčanu kaznu od 240.000 evra. U obrazloženju drakonske kazne, sud je naveo da je to poruka svima da divljanje navijača neće biti tolerisano i da neće biti milosti za klubove koji nisu u stanju da na pravi način organizuju utakmice.

Utakmica Kortiba – Fluminense odigrana je u poslednjem kolu šampionata Brazila šestog decembra. Domaćini su morali da pobede da bi izborili opstanak u ligi, ali su odigrali nereseno 1:1 i naredne godine će igrati u drugoj ligi.

Nezadovoljni učinkom svojih ljubimaca, navijači Kortibe su utrčali na teren gazeći sve što im se našlo na putu. Napali su svu trojicu sudija, a teže je povređen jedan policajac.



Sud je oceno da odgovornost za nerede snosi klub, pa će Kortiba čitave naredne sezone u prvenstvu i nacionalnom kupu kao domaćin igrati pred praznim tribinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve