Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.12.2009.

19:00

PL: Vulvsi pred kaznom zbog B tima

Rukovodstvo engleske Premijer lige zatražilo je od Vulverhemtpona da objasni zašto je u duelu sa Mančester Junajtedom na terenu bila rezervna postava.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Time je narušeno pravilo Premijeršipa odeljak E, član 20, u kojem piše: „U svakom ligaškom meču svaki klub mora na teren da pošalje najjači sastav“. Još nije poznato kakvu kaznu Vulvsi mogu da očekuju nakon što je menadžer Mik Mekarti u meču sa Mančester Junajtedom (0:3) promenio desetoricu fudbalera u odnosu na trijumf protiv Totenhema (1:0).

Reakcija javnosti bila je žestoka, a navijači su čak vikali „hoćemo naš novac nazad“. Ipak, Mekarti je obrazložio svoju odluku podužom listom povređenih, umorom igrača i činjenicom da za vikend Vulvsi igraju bitan meč sa Barnlijem.

Menadžer Vulverhemptona smatra da nije narušio integritet igre i dodaje:

„Moje odluke će biti ocenjene na osnovu toga da li opstanemo u Premijer ligi. I prošle sezone sam imao nekoliko loših odluka, neke loše utakmice, ali toga se niko ne seća jer smo osvojili Čempionšip“.

„Razumem da su neki ljudi nezadovoljni i znao sam da će u vezi sa ovim biti dosta pitanja, ali ne smem sebi da dozvolim još povreda“, kaže Mekarti.

Menadžer Vulvsa potom je podsetio na neke svoje ranije odluke koje nisu izazvale toliku pažnju javnosti.

„Pitam se da li su u Junajtedu bili razočarani mnome kada sam igrao u formaciji 3-5-2 protiv Čelsija. Tada se niko nije pitao da li sam možda tako pomogao Čelsiju. Da li se iko žalio kada sam krenuo napadački protiv Arsenala, ali nismo uspeli da damo gol iz brojnih prilika, pa smo na kraju primili četiri. Donosim odluke na osnovu onoga što mislim da je najbolje za moje igrače i klub, tako da se ne obazirem na mišljenja drugih“.

Vulverhempton je 18. na tabeli Premijer lige sa 16 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve