Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.12.2009.

13:32

Bugarski sudija ojadio kladionice?

Evropska fudbakska unija (UEFA) suspendovala je do daljeg Bugarskog sudiju Antona Genova, zbog njegove navodne umešanosti u nameštanje rezultata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Evropska kuća fudbala saopštila je da bilo evidentno da su postojali propusti i određene neregularnosti sa klađenjem oko prijateljskog meča Makedonija–Kanada(3:0), koji je odigran u novembru. Genov je na toj utakmici dosudio čak četiri penala, po dva za svaku reprezentaciju.

"Posle analize Genova, UEFA je donela odluku da u narednom periodu pomenutog arbitra suspenduje sa svih evropskih utakmica", sopštio je portparol UEFA Rob Fulkner.

Kladionice su bile upozorene da se ogromne sume novca ulažu na kombinacije vezane za broj datih golova i dosuđenih penala. Prema informacijama medija prvo su reagovale kladionice u Aziji, koje su tada navodno izgubile osam miliona evra.

Bugarin zbog toga nije sudio meč Lige šampiona Dinamo Kijev-Barselona. U utorak je zbog tog skandala stradala i kompletna sudijska komisija Fudbalskog saveza Bugarske, koja je raspuštena.

Zanimljivo je da je 44-godišnji Bugarin delio pravdu i reprezentaciji Srbije na poslednjem kvalifikacionom meču za SP u Južnoj Africi, protiv Litvanije. Genov je i tada dosudio dva veoma sumnjiva penala, pa su već posle te utakmice krenule glasine da su u sve to umešane i kladionice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve