Nova vest
Fudbal

Petak, 11.12.2009.

16:36

Poznati svi domaćini EP 2012.

Mečevi EP u fudbalu 2012. godine, u Ukrajini, biće igrani u Kijevu, Lavovu, Donjecku i Harkovu, saopštio je predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da, zahvaljujući ogromnim naporima ukrajinske vlade, konačno mogu da potvrdim da će završni turnir prvenstva Evrope biti ravnomerno podeljen na Poljsku i ukrajinske gradove Kijev, Lavov, Donjeck i Harkov", rekao je Platini.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci treba da urade još dosta posla, ali je sada izvesno da će sve biti na vreme završeno.

"Mnogo toga još treba da se uradi, ali mogu da kažem da imamo puno poverenje u Poljsku i Ukrajinu", rekao je Platini.

Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA) saopštio je posle sednice u Funšalu na portugalskom ostvru Madeira da će se finale turnira, koji zajednički organizuju Ukrajina i Poljska, igrati u Kijevu.

Mediji su već spekulisali da bi Ukrajini moglo da bude oduzeto domaćinstvo Evropskog prvenstva zbog kašnjenja u izgradnji stadiona i poboljšanja infrasturkture.

UEFA je još ranije donela odluku da se utakmice u Poljskoj igraju u Varšavi, Poznanju, Vroclavu i Gdanjsku. XIV EP igra se od 8. juna do 1. jula 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve