Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.12.2009.

21:01

Bajern silan u Torinu, CSKA prošao

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona iz grupa A i B. To su Bordo, Bajern, Mančester junajted i CSKA Moskva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bajern je sjajnom igrom pregazio Juventus u Torinu sa 4:1 i osvojio drugo mesto u Grupi A iza Bordoa koji je u poseldnjem kolu pobedio Makabi u gostima 1:0. U Grupi B CSKA, za koji je Krasić ponovo bio strelac, je pobedom kod Bešiktaša od 2:1 osvojio drugo mesto iza Mančester junajteda koji je pobedio u Volfzburgu 3:1 i tako poslao 'Vukove' u Ligu Evrope.

Grupa A:

Juventus – Bajern Minhen 1:4 (1:1)
Trezege 19 - But 30, Olić 52, Gomes 83, Timoščuk 90+
Makabi Haifa - Bordo 0:1 (0:1)
Žusie

Dva giganta su u međusobnom skoru odlučivala odlučivala o drugom mestu u grupi. Juventusu je pred njegovim navijačima bio dovoljan bod, a na kraju je doživeo najteži poraz na svom terenu u istoriji evropskih takmičenja.

’Stara dama’ je na poslednjih 16 utakmica bila neporažena u Torinu, a dobor joj je krenulo i u ovom meču. Posle izjednačene igre David Trezege je sjajnim volej udarcem u 19 minutu doneo veliku prednost u tom trenutku. Ipak, 11 minuta kasnije Kaseres je oborio Olića u kaznenom prostoru, a Hans-Jerg But postigao svoj treći gol u evropskim takmičenjima, treči protiv Juventusa.

Bajern je nastavio da igra znatno bolje i tu igru je krunisao preokretom u 52. minutu. Van Bujten je dobro šutirao glavom sa sedam metara, Bufon je odbranio ali samo do Olića koji je ubacio loptu u mrežu. U nastavku se Juventus potpuno otvorio i primio još dva gola. Prvo je u 83. Gomez uz dosta sreće bio strelac, a onda i u 92. Timoščuk koji je prelepim udarcem sa 16 metara dokrajčio ’bjankonere’.

U drugom meču grupe Bordo, koji je davno obezbvedio nokaut fazu, je pobedio Makabi u Izraelu golom Žusiea u 13. minutu. Tim iz Haife takmičenje je završio bez bodova, ali i bez postignutog gola.

1.Bordo.....................6 5 1 0 9:2 16
2. Bajern...................6 3 1 2 9:5 10

3. Juventus.................6 2 2 2 4:7 8
4. Makabi Haifa..........6 0 0 6 0:8 0

Grupa B:

Volfzburg – Mančester junajted 1:3 (0:1)
Džeko 59 - Oven 44, 83, 90

Volfzburg je dočekao na svom terenu povredama osakaćeni Mančester junajted i u želji da pobedom osigura plasman, doživeo je ubedljiv poraz. Svoj prvi het-trik u dresu ’Crvenih đavola’ postigao je Majkl Oven koji je prvi gol dao u pretposlednjem minutu prvog poluvremena. U nastavku meča Edin Džeko, koji je bio strelac za ’Vukove’ na ’Old Trafordu’, ponovo je uspeo da zatrese mrežu rivala, ovaj put u 59. minutu. Međutim, do kraja meča Junajted je iskoristio otvorenu igru domaćeg tima i sa dva gola Ovena u poslednjih deset minuta potvrdio prvo mesto u grupi. Volfzburg je dobro igrao u svojoj debitantskoj sezoni u LŠ ali je Nemcima ipak nedostajalo iskustvo za bolji rezultat. U svakom slučaju, ’Vukovi’ će na proleće i dalje igrati u Evropi jer su trećim mestom obezbedili takmičenje u Ligi Evrope.

Bešiktaš – CSKA Moskva 1:2 (0:1)
Bobo 86 - Krasić 41, Aldonjin 90

CSKA je takođe morao da pobedi da bi prošao dalje, a ima je nešto teži posao od Volfzburga s obzirom da je gostovao Bešiktašu koji je tražio bodove za plasman u Ligu Evrope. Rusi, kojima se nedavno završilo prvenstvo, odigrali su jednu od boljih utakmica u LŠ ove sezone i na kraju stigli do pobede vredne nokaut faze. Da je u sjajnoj formi i da će tokom januara biti jedan od traženijih igrača u Evrpi, srpski reprezentativac Miloš Krasić potvrdio je u 41. minutu kada je postigao gol za ’Armejce’ koji je verovatno prelomio utakmicu. Četiri minute pre kraja Bobo je uspeo da izjednači, ali s obzirom da su ostali bez ikakvih šansi Turci su primili još jedan gol do kraja i izgubili. Aldonjin je potvrdio plasman CSKA u poslednjem minutu.

Tabela:
1. Mančester Junajted...........6 4 1 1 10:6 13
2. CSKA Moskva....................6 3 1 2 10:10 10

3. Volfzburg...................................6 2 1 3 9:8 7
4. Bešiktaš....................................6 1 1 4 3:8 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve