Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.12.2009.

20:30

LŠ: Borba za drugo mesto u G i H

Iz grupa G i H Lige šampiona plasman u osminu finala do sada su obezbedili Sevilja i Arsenal.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U utakmicama 6. kola iz grupe G za drugo mesto boriće se rumunska Unirea i Štutgart, dok iz grupe H Olimpijakos ima prednost u odnosu na Standard iz Liježa u ostvarivanju istog cilja. Utakmice odluke igraće se na VfB Areni u Štutgartu,"Georgios Karaiskakis" stadionu u Pireju i "Moris Dufrasne" u Liježu.

Sevilja je posle pet kola prva na tabeli grupe G sa 10 bodova i na toj poziciji će i ostati ako u sredu osvoji bar jedan bod u dvoboju sa Glazgov Rendžersom. Škotski tim je verovatno najneprijatnije iznenađenje elitnog takmičenja, a bez obzira šta slavni tim napravi u sredu sigurno takmičenje završava na poslednjem mestu.

Mnogo zanimljivije biće na utakmici između domaćeg Štutgarta i drugoplasirane Uniree. Rumunski predstavnik trenutno ima dva boda više od Štutgarta, pa će mu za plasman u osminu finala u debitanskoj sezoni u Ligi šampiona biti dovoljan i nerešen rezultat.

Štutgart je tokom vikenda smenio trenera Markusa Babela i na tu poziciju doveo Švajcarca Kristijana Grosa, trenutno je na 16. mestu u nemačkom prvenstvu i nema šta da kalkuliše. Zdravko Kuzmanović, Pavel Pogrebnjak, Aleksander Hleb sasvim sigurno imaju kvalitet za nastavak takmičenja, ali Unirea se ove jeseni predstavila kao izuzetno ozbiljan tim koji umešno predvodi sa klupe proslavljeni Dan Petresku.

Mečevi 6. kola:
Štutgart – Unirea 20:45h
Sevilja – Glazgov Rendžers 20:45h

Tabela grupe G:
1.Sevilja 10
2. Unirea 8
3. Štutgart 6
4. Rendžers 2

Plasman među 32 najbolja tima bez problema obezbedio je londonski Arsenal, pobednik grupe H. U borbi za poiciju broj dva značajnu prednost ima Olimpijakos, koga može da ugrozi samo Standard iz Liježa, pod uslovom da na svom terenu pobedi AZ Alkmar, a grčki tim ne osvoji nijedan bod u duelu sa Arsenalom u Atini.

“Arsenal je veliki tim, koji sigurno sebe vidi u finalu Lige šampiona... ali, mi želimo da ga pobedimo,” istakao je “mozak” Olimpijakosa Lućano Galeti. AZ će, takođe, nastupiti sa novim trenerom, pošto je Ronald Kuman smenjen tokom vikenda.

Mečevi 6. kola:
Olimpijakos – Arsenal 20:45h
Standard - AZ Alkmar 20:45h

Tabela grupe H:
1. Arsenal 13
2. Olimpijakos 7
3. Standard 4
4. AZ Alkmar 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve