Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.12.2009.

11:19

Neredi u Štutgartu posle utakmice

Dva policajca su povređena u subotu uveče kada su nezadovoljni navijači Štutgarta napali sedište kluba, u čemu ih je sprečila policija.

Izvor: B92, Bild

Autor:B92, Bild

Default images

Štutgart je remizirao sa Bohumom 1:1 i to je bio osmi uzastopni meč za ’švabe’ bez pobede. Posle utakmice, nekoliko stotina navijača se okupilo ispred kluba i glasno tražilo ostavku predsednika , kao i trenera kluba Markusa Babela. Posle nereda, privedene su tri osobe.

Fudbaler Štutgarta Ludovik Manjin izjavio je posle da je bio uplašen reakcijom navijača.

"Gestikulirali su kao da žele da nas ubiju. Neko može da me kritikuje kao igrača, ali ja sam porodični čovek, nisam zaslužio da neko želi da me ubije", rekao je Manjin.

Trener Markus Babel nije bio ništa manje uplašen.

"Bio sam veoma uzbuđen, to je bilo zastrašujuće. To je puno zabrinulo ekipu, pogotovo mlađe igrače", rekao je Babel.
Prvobitno se okupilo oko 200 navijača obučenih u crno, a posle im se pridružilo još oko 300, posle čega su pokušali nasilno da uđu u klub.

Policija je navijače, koji su bacali 'bengalske vatre' rasterala uz pomoć suzavca, a prilikom intervencije, dva policajca su povređena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve