Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.12.2009.

23:37

LE: Grupe G, H i I (početak u 19h)

U sredu od 19 časova igraju se mečevi petog kola Lige Evrope u grupama G, H i I, a na B92 gledajte meč Salcburg – Lacio u Austriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugoj utakmici G grupe Levski u Sofiji dočekuje Viljareal. U grupi H Šerif u Tiraspolju igra sa Steauom i neophodna mu je pobeda, dok lider grupe Fenerbahče gostuje Tventetu. AEK Duška Bajevića igra sa Evertonom, dok se u drugom meču grupe I sastaju BATE Borisov i Benfika.

Grupa G

Salcburg – Lacio (19h, TVB92)
Levski – Viljareal

Utakmicu između Salcburga i Lacija možete gledati direktno na televiziji B92 od 19 časova, a najavu tog meča pročitajte ovde.

Odbrambeni fudbaler Viljareala Dijego Godin predstavio je situaciju u klubu pred meč sa levskim.

„Pred nama je važna sedmica pouna tenzije zbog kiksa u Hihonu (poraz 1:0). Idemo u Sofiju sa teretom činjenice da teško dobijamo mečeve u gostima (još u avgustu protiv NAC Brede poslednji put), a moramo pobedimo i promenimo imidž tima. Uz to, trijumf bi podigao moral i nivo igre“, izjavio je Godin.

Tabela:
1. Salcburg 12 (6:1)
2. Viljareal 6 (6:5)
3. Lacio 6 (8:7)
4. Levski 0 (0:7)

Grupa H

Šerif – Steaua
Tvente – Fenerbahče

Moldavskom Šerifu neophodna je pobeda kod kuće protiv Steaue ako želi da zadrži šanse za plasman u drugu fazu.

Trener domaćeg tima Leonid Kučuk optimista je pred predstojeći okršaj.

„Pripremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi, uvek radimo najbolje što možemo. Nećemo izgubiti ovaj meč kod kuće. Mislim da u grupi nema slabih timova. Odgledali smo sve mečeva, analizirali Steauu i zaključili da imaju mnogo vrlina“.

I Steaua nije bez šansi za prolaz dalje ali bi, uz pobede Rumuna u poslednja dva kola, Tvenete morao da izgubi kod kuće od Fenerbančea.

„U sredu nam je poslednja šansa da se eventualno kvalifikujemo dalje i da na proleće igramo u Evropi. Bio sam iznenađem nekim ranijim izjavama iz tabora Šerifa, kako smo mi najslabija ekipa u grupi, i zbog toga ćemo utakmicu igrati i zbog svog ponosa. Videćemo na terenu ko je bolji, ali Šerif jeste dobro organizovan i disciplinovan tim“, izjavio je trener Steaue Mihaj Stojčita.

U derbiju grupe Tvente dočekuje Fenerbahče, a trener holandskog tima Stiv Meklaren svestan je važnosti meča.

„Okršaj sa Fenebahčeom biće sjajan, cela Evropa će nas gledati. Moramo biti koncentrisani svih 90 minuta jer pobednik odnosi sve. Ne smemo da upropastiomo ovu priliku“, izjavio je Meklaren i osvrnuo se na kadrovsku situaciju u timu:

„Još nije sigurno da li će (napadač) Brajan Ruiz moći da igra. On je povredio skočni zglob, ali napredovao je u poslednja dva dana i postoji dobra šansa da zaigra“.

Tvente nije poražen na deset uzastopnih ligaških utakmica, a Ruiz je na poslednjih osam postigao gol.

Fenerbahče neće moći da računa na Emrea Belozoglua i Kazima Ričardsa, koji se nedavno povredio u saobraćajnoj nesreći.

„Porodica Kolina Kazima izražava zahvalnost zbog neverovatne brige koju su svi pokazali posle nesreće. Kolin je vrlo tužan što neće moći da pomogne timu u meču sa Tventeom“.

Fener je izgubio dve utakmice u nizu u šampionatu Turske (Ankaraspor i Kasimpašaspor), što je zabrinulo trenera Krištofa Dauma.

„Suspenzije i povrede svakako su uticale na slabiju igru, ali možda su neki igrači igrali u sporijem tempu misleći da su mnogo bolji od protivnika. Moji fudbaleri imaju kvalitet da se vrate u formu i mislim da je budućnost svetla“, ipak je Daum završio u optimističnom tonu.

Tabela:
1. Fenerbahče 9 (6:3)
2. Tvente 7 (4:4)
3. Šerif 4 (3:3)
4. Steaua 2 (1:4)

Grupa I

BATE Borisov – Benfika
AEK – Everton

Vezni fudbaler Benfike Havi Garsija kaže da njegov tim neće kalkulisati u duelu sa BATE Borisovom, iako Portugalcima i remi garantuje prolaz dalje.

„Mi smo Benfika i to moramo da pokažemo na terenu. Uvek krećemo sa idejom da osvojimo tri boda, ali tim mora da bude i pametan. Ne smemo da izgubimo. Dugo smo putovali, biće i hladno vreme, ali spremni smo da zaigramo“.

Beloruskom timu jedino pobeda odgovara ako želi prolaz u drugu fazu takmičenja, a jednako zanimljivo biće u Atini, gde AEK Dušana Bajevića dočekuje Everton.

„Ne možemo da zaboravimo ubedljiv poraz iz prvog meča (0:4 u Liverpulu), moramo da pokažemo da smo bolji od toga. Ukoliko budemo igrali na nivou za koji znam da smo sposobni, siguran sam da ćemo ostvariti preko potrebnu pobedu“.

I menadžer Evertona Dejvid Mojes prokomentarisao je prethodni meč dva tima.

„Ne mislim da je bilo koja pobeda lako ostvarena, uvek morate da se potrudite. U sredu nas očekuje mnogo drugačiji meč, AEK odlično igra kod kuće u Evropi, što se lepo videlo kada su pobedili Benfiku 1:0“.

Tabela:
1. Benfika 9 (9:1)
2. Everton 6 (6:8)
3. BATE Borisov 4 (5:7)
4. AEK 4 (4:8)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve