Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.12.2009.

23:13

LE: Najava Grupe A-C, 21.05h

U sredu od 21.05h igraju se mečevi u grupama A-C u petom kolu Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U grupi A rumunski Temišvar dočekuje Ajaks, dok zagrebački Dinamo gostuje Anderlehtu u Belgiji. I Ajaksu i Anderlehtu dovoljan je bod da bi obezbedli prolaz u dalju fazu takmičenja. U Grupi B Valensija, najverovatnije sa Nikolom Žigićem u sastavu, dočekuje lidera grupe francuksi Lil, dok praška Slavija čeka italijansku Đenou. Seltik dočekuje Hapoel iz Tel Aviva u grupi C i traži prvu pobedu, dok bečki Rapid gostuje Hamburgu.

Grupa A

FK Temišvar mora da pobedi Ajaks ako želi da ostane u konkurenciji za prolaz u dalji tok takmičenja u Ligi Evrope, dok je klubu iz Amesterdama dovoljan bod da i teoretski obezbedi prolaz. U prvoj utakmici između ova dva tima u Amsetrdamu nije bilo golova.

U drugoj utakmici grupe A Anderleht dočekuje zagrebački Dinamo. U prvoj utamkici između ova dva tima Anderleht je slavio na Maksimiru sa 3:0. Dinamo mora pobedi u Belgiji da bi ostao u igri za prolaz u dalji tok takmičenja, dok je Belgijancima dovoljan bod. Trener Dinama Krunoslav Jurčić je izjavio da njegov tim putuje u Belgiju sa namerom da osvoji evropske bodove zbog šanse da se prezimi u Evropi ali i zbog koeficijenta koji donosi svaki bod osvojen u evropskom klupskim takmičenjima.

„Ovo gostovanje je jako teško za nas zbog mnogobrojnih povreda. Kapelo ima kartone, Sivonjić ne putuje zbog povrede lista, Slepička je dobio temperaturu, a od ranije su povređeni Bišćan, Lončarić i Karlos.“

Ipak Jurčić je optimista i pored mnogobrojnih problema sa povredama igrača.

“Na Maksimiru smo videli da možemo da se nadigravamo sa njima, mi nemamo šta da izgubimo, pobeda nam je neophodna“, zaključio je Jurčić.

Tabela:
Ajaks 8
Anderleht 8
Dinamo Zagreb 3
Temišvar 2

Grupa B

U grupi B Valensija dočekuje francuski Lil sa imperativom pobede. Valensija je slavila na poslednjih sedam utakmica koje je odigrala sa francuskim timovima na svom stadionu. Golman Valensije Migel Anhel Moja kaže da on i njegovi saigrači ulaze puni samopouzdanja u meč sa Lilom.

“Pobeda protiv Lila je imperativ za sve u klubu i očekujemo veliku podršku naših navijača na Mestalji. Liga Evrope je dobro takmičenje i mi želilmo da stignemo do finala, prvi korak je pobeda protiv Lila“, izjavio je Moja.

U drugom meču grupe B praška Slavija čeka Đenou. Klub iz prestonice Češke mora da pobedi u meču sa italijanskim timom i zabeleži prvu pobedu u grupi, da bi imala šanse da prođe u dalji tok takmičenja. Slavija je u poslednjem kolu češkog prvenstva savladala Brno sa 3:1, dok je Đenoa ubedljivo slavila u gradskom derbiju protiv Sampdorije sa 3:0.

Tabela:

Lil 7
Valensija 6
Đenoa 6
Slavija Prag 2

Grupa C

U grupi C, škotski Seltik dočekuje Hapoel iz Tel Aviv sa željom da tek u petom kolu zabeleži prvu pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope.

Seltiku je potrebna pobeda protiv izraelskog tima, ali i da Rapid savlada Hamburg na teškom gostovanju u Nemačkoj.

Prvotimac Seltika Ajdn MekGidi kaže da njegom saigrači moraju da budu koncentirsani jel dočekuju lidera grupe C. “Mi smo bili favoriti u ovoj grupi dok je Hapoelu malo ko davao šanse za prolaz, nažalost situacija na tabeli pokazuje suprotno od očekivanja. Ulazimo u meč sa željom da damo sve od sebe, pobedimo i ne razmišljamo o tome šta se dešava u Hamburgu“, izjavio je MekGidi.

U prvom kolu grupe C, Hapoel je u Izraelu savladao Seltik sa 2:1.

U drugom meču gurpe C, Hamburg dočekuje Rapid iz Beča, Nemci su Austriji ubedljivo poraženi sa 3:0.

Tabela:

Hapoel Tel Aviv 9
Hamburg 7
Rapid Beč 4
Seltik 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve