Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.12.2009.

21:15

Salcburg - Lacio (sreda-19h, TVB92)

Fudbaleri Salcburga dočekuju Lacio u sredu od 19 časova u petom kolu grupe G Lige Evrope, a taj meč možete gledati u direktnom prenosu na TVB92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Austrijski tim ima maksimalni skor i za prolaz dalje dovoljan mu je i bod. „Sve je u našim rukama. Bilo bi divno kada bismo se kvalifikovali protiv Lacija pred našim navijačima. Bio bih srećan i da se ponovi rezultat iz meča sa Rapidom za vikend (0:0)“, izjavio je napadač Aleksander Cikler.

Pod znakom pitanja u austrijskom timu je nastup centarfora Marka Janka, strelca tri gola u ovogodišnjem takmičenju, uključujući i pobedonosni pogodak protiv Lacija u Rimu.

„Povreda nije toliko ozbiljna, ali nisam bio maksimalno spreman za meč sa Rapidom i zato smo odlučili da ne igram. Učiniću sve da budem spreman za utakmicu sa Lacijom“, rekao je Janko.

Neizvestan je i nastup zadnjeg veznog fudbalera Franca Šimera, ali kadrovska situacija nije najbolja ni u taboru Rimljana jer izostaju golman Bizari, Sivilja, Dabo, Matuzalem i Kruz.

Za razliku od Salcburga, koji deli prvo mesto na tabeli lige Austrije, Lacio već sedam mečeva nije pobedio i zauzima 15. poziciju na tabeli Serije A. Rimljani u Ligi Evrope imaju šest bodova i dele drugo mesto sa Viljarealom, pa im je predstojeći meč presudan.

Treneru Lacija Davideu Balardiniju ozbiljno se ’drma’ klupa, a „Korijere delo sport“ objavio je da su mečevi sa Salcburgom i gradski derbi sa Romom poslednje prilike za dokazivanje.

„Lacio ima četvrtu najbolju odbranu u ligi i tim je sa najviše upućenih udaraca na protivnički gol posle Intera“, objašnjava trener Lacija da nije sve tako crno, a potom je analizirao protivnika:

„Uopšte nisam iznenađen što je Salcburg na čelu grupe jer su do sada igrali najbolji fudbal. Naučio sam iz našeg prvog okršaja da su veliki borci i da se nikada ne predaju“, izjavio je Balardini, koji je svestan situacije u kojoj se njegov klub nalazi:

„Imam 19 fudbalera na raspolaganju koji su rešeni da pobede jer znamo da nam je ovo možda poslednja šansa u Evropi ove godine. Daćemo maksimum kako bismo trijumfovali“.

Tradicija u pogledu austrijsko-italijanskih susreta pogoduje Laciju – ’nebeskoplavi’ su oba puta pobedili kada su gostovali u Austriji, dok je Salcburg kod kuće protiv italijanskih timova sva četiri puta izgubio bez postignutog gola.

U drugom meču grupe sastaju se Levski i Viljareal, a situacija na tabeli je sledeća:

1. Salcburg 12 (6:1)
2. Viljareal 6 (6:5)
3. Lacio 6 (8:7)
4. Levski 0 (0:7)

Utakmice Salcburg – Lacio i Levski – Viljareal počinju u sredu u 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve