Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.12.2009.

20:22

Navijači Juventusa podržali BBB

U utakmici 13. kola Serije A između Juventusa i Udineza, na tribinama se pojavio transparent podrške navijačima zagrebačkog Dinama, Bed Blu Bojsima (BBB).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedna navijčka grupa Juventusa "Viking Juve" razvila je transparent na svom stadionu na kome je pisalo "Solidarnost ustašama iz Zagreba". Na drugom transparentu pisalo je "Ekipo iz Zagreba nemojte odustati". Dinamo je od Uefe kažnjen oduzimanjem tri boda u grupi A Lige Evrope zbog divljanja njegovih navijača u Salzburgu, Temišvaru i Amsterdamu ove godine.

Zagrebački Dinamo kažnjen je i novčanom kaznom kao i sa dve utkmice igranja na svom stadionu pred praznim tribinama. U četvrtom kolju Lige Evrope Dinamo je poražen od Ajaksa (3:0) na Maksimiru, a meč je odigran bez prisustva publike.

U međuvremenu uprava Dinama se žalila disciplinskim organima Uefe, pa je klubu iz glavnog grada Hrvatske kazna preinačena tako što su Dinamu vraćena tri boda (pobeda nad Temišvarom u Rumuniji), ali je ostala višegodišnja uslovna kazna koja će se aktivirati ako navijači Dinama naprave incident na bilo kojoj narednoj utakmici.

Navijačka grupa "Viking Juve" je osnovana u Torinu 80-ih godina prošlog veka, i u Italiji su poznati kao grupa huligana koja ne propušta priliku da izazove nerede na svakom gostovanju. Oni su ovim transparentima želeli da pruže podršku BBB (Bed Blu Bojs) zbog čijeg je divljanja širom Evrope je Dinamo kažnjavan skoro svake sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve