Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.12.2009.

19:19

Babel za sada siguran u Štutgartu

Fudbalski trener Markus Babel zadržao je svoj posao u Štutgartu, iako je njegov tim na začelju tabele Bundeslige.

Izvor: B92, usatoday.com

Autor:B92, usatoday.com

Default images

"Mi nemamo problem sa trenerom. Mi imamo problem sa igračima. Ja ne želim da žrtvujem trenera koji je radio najbolje što može", izjavio je predsednik kluba Ervin Staudt. Štutgart, koji je prošle sezone bio treći i kvalifikovao se u Ligu šampiona, u posledenjem kolu Bundeslige izgubio je ubedljivo od Bajera iz Leverkuzena sa 4:0.

Klub je saopštio da je Babelov posao siguran do kraja jesenjeg dela sezone, posle čega bi moglo da dođe do promene sastava tima.

Jedan od najznačajnih igrača Štutgarta Tomas Hiclšperger ove sezone igra u jako lošoj formi, a na poslednjih par utakmica ga nije bilo ni u timu.

"Tomas mora da se koncentriše na sebe, na svoju igru. Ja se trudim da mu pomognem da pronađe svoju igru, Štutgartu je potreban Tomas u najboljoj formi", izjavio je Babel.

Babel je imenovao Matijea Delpjera za novog kapitena. 28-godišnji Francuz je stigao u Štutgart pre pet godina iz francuskog Lila.

"Srećan sam što ljudi iz uprave imaju poveranja u moj način rad, ali znam da su mi neophpdni mnogo bolji rezultati od trenutnih", dodao je Babel.

Markus Babel je kao igrač nastupao za Bajern (1991-1992 i 1994-2000), Hamburg (1992-1994), Liverpul (2000-2003), Blekburn (2003-2004), dok je karijeru završio uravo u Štutgartu čiji je dres nosio od 2004. do 2007. godine.

Babel je 51 put oblačio dres reprezentacije Nemačke. Odmah po završetku karijere postao je pomoćnik trenera u Štutgartu, a ovo mu je druga sezona kako kao prvi trener predvodi "Švabe" sa klupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve