Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.12.2009.

13:24

Počinje suđenje Joksimoviću

U Opštinskom sudu u Jagodini za sredu je zakazano sudjenje fudbaleru "Čukaričkog" Nebojši Joksimoviću.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Optuženom Joksimoviću se stavlja na teret da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi,izjavila je agenciji Tanjug portparol Opštinskog suda Jasmina Tašković.

"Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina i novčana kazna u najmanjem iznosu od 10.000 dinara", napomenula je Tašković.

Ovo je drugo zakazivanje sudjenja Joksimoviću, pošto je prvo trebalo da se održi 6.novembra, ali je odloženo na zahtev branioca fudbalera Čukaričkog, Jugoslava Tintora iz Beograda koji je toga dana bio "zauzat drugim predmetima u Beogradu".

U saopštenju Policijske uprave u Jagodini stoji da je Nebojša Joksimović (28) iz Čačka sa prebivalištem u Beogradu, nakon završene utakmice izmedju Jagodine i Čukaričkog (2:0), odigrane 3. oktobra, "preskočio zaštitnu ogradu na stadionu i udario gledaoca Dragana Penčića (53) u predelu lica, kome je u Opštoj bolnici u Jagodini utvrdjeno naprsnuće nosne kosti na dva mesta i povreda uha".

Joksimović je uhapšen 4. oktobra u Beogradu, a dan kasnije, istražni sudija Opštinskog suda u Jagodini mu je odredio pritvor od osam dana, koji mu je ukinut nakon pet dana posle odluke Fudbalskog saveza Srbije da ga suspenduje na mesec dana, "čime su prestale okolnosti da ponovi krivično delo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve