Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.11.2009.

10:59

Nova tehnologija suđenja na derbiju

U meču između Crvene zvezde i Partizana (1:2) u subotu, sudije su po prvi put u srpskom fudbalu koristile novu tehnologiju i informacioni sistem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novi informacioni sistem omogućavao je arbitrima međusobnu komunikaciju u svakom trenutku utakmice. Glavni arbitar derbija Dragomir Stanković zahvaljujući primeni nove tehnologije, bio je u stalnoj vezi sa svojim pomoćnicima Igorom Radojčićem i Nikolom Tomičićem, kao i četvrtim arbitrom Boškom Jovanetićem.

To je doprinelo odličnoj komunikaciji između sudija i istovremeno omogućilo da se derbi odigra sa minimalnim brojem grešaka.

Identičan informacioni sistem koristi se u u najjačem evropskom klupskom takmičenju, Ligi Šampiona i pokazao je dobre rezultate, pa će Evropska fudbalska unija (UEFA) verovatno istu tehnologiju primeniti i u drugim nadmetanjima i nacionalnim prvenstvima.

Novi informacioni sistem je poklon UEFA Fudbalskom savezu Srbije i verovatno će se i dalje primenjivati kod nas u najvažnijim mečevima domaće lige.

Za pregled interaktivne panorame potreban je Adobe Flash Player i aktiviran JavaScript.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve