Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2009.

21:34

Serija A: Pobede Udinezea i Đenoe

Fudbaleri Udinezea pobedili su Livorno sa 2:0 na svom terenu u prvoj utakmici 14. kola italijanske Serije A.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za petu pobedu ekipe Paskvala Marina u dosadašnjem toku šampionata postigli su Antonio di Natale u 29. i Floro Flores u 38. minutu utakmice. U gradskom derbiju Đenoa je ubedljivo savladala Sampdoriju sa 3:0, a dva gola dali su iz penala - Milaneto u desetom i Paladino u 75. minutu. Između dva jedanaesterca gol za 3:0 dao je Marko Rosi.

Ekipa Udinezea je sve završila u prvom poluvremenu protiv Livorna. Prvo je najbolji igrač i kapiten tima sa Friulija Antonio di Natale u 29. minutu prvo iznudio slobodan udarac, a zatim ga i odlično izveo za vođstvo domaćina.

Samo devet minuta kasnije postavljen je konačan rezultat, a najzaslužniji za drugi gol ’zebri’ bio je Aleksandar Luković koji je milimetarski preciznim centaršutem pronašao Flora Floresa koji se najbolje snašao na prvoj stativi.

U nastavku meča nekoliko prilika da smanji rezultat imao je legendarni Kristijano Lukareli, ali je na kraju ostalo 2:0. Reprezentativac Srbije Aleksandar Luković i njegov nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Dušan Basta odigrali su svih 90 minuta u domaćem sastavu.

Gradski derbi u Đenovi obeležila su čak tri isključenja – Bjava u 45. (Đenoa), Marko Rosi u 66 i Fabricio Kakjatore iz Samdorije u 88. minutu. Posle deset minuta nominalni domaćin došao je u vođstvo – Cigler je odgurnuo Palasija, a Omar Milaneto bio je precizan sa bele tačke.

Uprkos tome što je ostala sa igračem manje, Đenoa je udvostručila prednost u 53. minutu, kada je Marko Rosi iskoristio nepažnu Ciglera i poslao loptu kroz noge golmanu Kastelaciju u gol.

Nedugo zatim isključen je Marko Rosi iz Sampdorije, a konačnih 3:0 postavio je Rafaele Paladino iz penala u 75. minutu, a ponovo je nrećeni Cigler skrivio jedanaesterac, ovoga puta startom nad Papastatopulosom.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nenad Tomović presedeo je ceo meč na klupi pobedničkog tima. Đenoa sada ima 23 boda, samo jedan manje od gradskog rivala.

subota:
Udineze – Livorno 2:0
Đenoa - Sampdorija 3:0
nedelja:
Atalanta – Roma
Bari – Sijena
Kaljari – Juventus
Kijevo – Palermo
Inter Milan – Fjorentina
Lacio – Bolonja
Parma – Napoli
Katanija - Milan

Tabela:
1. Inter Milan 32
2. Juventus 27
3. Milan 25
4. Sampdorija 24
5. Parma 23
6. Fjorentina 21 itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve