Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2009.

19:59

Stevanović: "Zaslužena pobeda"

Trener Partizana Goran Stevanović rekao je da nosi "veličanstvene" utiske sa prvenstvene pobede nad Crvenom zvezdom, a svoje fudbalere nazvao je herojima kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Utisci su mi veličanstveni. Zasluženo smo pobedili, uprkos problemima u drugom poluvremenu. Delovali smo organizovano od početka, a naročito sam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, u kome smo mogli da ostvarimo i bolji rezultat", rekao je Stevanović novinarima.

Partizan je pobedio sa 2:1, iako je skoro celo drugo poluvreme imao igrača manje. Stevanović je rekao da je njegov tim imao sreće prilikom postizanja drugog gola, u 61. minutu.

"Drugi gol smo dali uz Božju pomoć i malo više sreće...Dugo smo omalovažavani, ali smo pokazali da vredimo. Ne treba nam, pak, euforija. Ova utakmica će imati značaja samo ako nastavimo da pobeđujemo", rekao je trener aktuelnog šampiona Srbije.

"Nije Zvezda slučajno prva na tabeli, zato nam ova pobeda i znači toliko. Ovi igrači su heroji Partizana", dodao je Stevanović.

Deo navijača na južnoj tribini izazvao je kraći prekid kada je zapalio stolice, ali trener Partizana nije želeo da ih osudi zbog toga.

"Navijači su srce tima i uvek su uz nas, uprkos problemima. Večeras su sebi dali oduška i zato ne mogu da ih kritikujem. Treba ih, medjutim, obrazovati da dodju na stadion da gledaju fudbal. Ipak je večeras bilo lepih trenutaka", rekao je Stevanović.

On je rekao da je problem isključenog Srdje Kneževića temperament koji ne može da kontroliše.

Trener Zvezde Vladimir Petrović ocenio je da je njegov tim izgubio zbog neiskustva.

"Platili smo danak neiskustvu. Mogli smo bar da izjednačimo, ali smo naivno nastavili da napadamo i dozvolili Partizanu da nam da drugi gol iz kontranapada", rekao je Petrović.

Prekid zbog incidenta na tribinama trajao je pet minuta, a utakmica je nadoknadjena samo četiri, ali Petrović nije želeo da komentariše sudjenje, a na novinarsko pitanje je odgovorio da je njegov tim sam kriv za poraz.

"Hajde da pričamo sportski. Nije nam sudija kriv za poraz, ipak smo imali igrača više skoro celo poluvreme. Partizan je trebalo da bude mnogo bolji zbog iskusnih igrača, ali nije. Dva puta su šutnuli i dali dva gola. Nisam mogao kao u košarci da zovem igrače da im kažem šta da rade", rekao je Petrović.

Za pregled interaktivne panorame potreban je Adobe Flash Player i aktiviran JavaScript.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve