Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2009.

18:40

PL: Junajted siguran, kiks Sitija

U utakmicama 14. kola engleske Premijer lige pobede u subotu popodne zabeležili su Mančester Junajted, Vest Hem i Vigan, a četiri meča završena su remijem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junajted je sa 4:1 slavio na gostovanju poslednjeplasiranom Portsmutu, a Mančester Siti je kiksnuo kod kuće sa Hal Sitijem – 1:1. Isti rezultat bio je i na meču Fulam – Bolton, a Blekburn i Stouk su remizirali bez golova. Vest Hem je u vatrometu golova dobio Barnli sa 5:3, a Vigan je bio bolji od Sanderlenda 1:0. Aston Vila i Totenhem odigrali su nerešeno 1:1.

Mančester Junajted je dobio Portsmut na Freton parku sa 4:1, a trostruki strelac bio je Vejn Runi. U 25. minutu je izborio jedanaesterac, po mnogima sumnjiv, koji je uspešmo realizovao iako je golman Begović pogodio stranu na koju će Runi šutirati.

Prins-Boateng je sedam minuta kasnije takođe pogodio sa ’bele tačke’, iako se čini da penal nije postojao.

Početkom drugog poluvremena Runi je ponovo doveo goste u vođstvo posle akcije Flečera i Gigsa, a u 55. minutu Velšanin je iznudio novi penal, koji je opet izveo Runi i postigao svoj treći gol. Do kraja je Rajan Gigs postigao gol i tako krunisao odličnu partiju i desetu ligašku pobedu ’Crvenih đavola’.

Srpski reprezentativac Nemanja Vidić odigrao je ceo meč za Junajted.

Mančester Siti je i sedmi put zaredom odigrao nerešeno, a na terenu je do 76. minuta bio oporavljeni Brazilac Robinjo. ’Građani’ su poveli u nadoknadi vremena prvog poluvremena zahvaljujući Šon-Rajtu Filipsu, a bod gostima doneo je Džimi Bulard iz penala u 82. minutu posle kontakta Turea i Venegora of Heslinka.

Vest Hem je na svom Apton parku poveo 5:0 protiv Barnlija, ali su gosti u poslednjih 20-ak minuta dali tri gola i učinili poraz podnošljivim. Vigan se iskupio pred svojim navijačima za prošlonedeljnu katastrofu protiv Totenhema (1:9), pošto je golom Uga Rodalege u 75. minutu savladao Sanderlend.

U poslednjem meču dana Aston Vila i Totenhem su u Birmingumu podelili bodove. Posle deset minuta Vila je povela - Kueljar je posle kornera glavom šutirao, Asu-Ekoto je čini se rukom izbio loptu sa gol-linije, ali je posle smušene reakcije odbrane 'Pevaca' Gabrijel Agbonlahor ugurao loptu u gol.

Ipak, u 77. minutu Totenhem dolazi do izjednačenja posle bolje igre u nastavku - Dan je nedovoljno dobro izbio loptu, koja je došla do Majkla Dosona, a kapiten londonskog tima je sjajnim udarcem pogodio gornji levi ugao i matirao Fridela za konačnih 1:1.

subota:
Blekburn – Stouk Siti 0:0
Fulam – Bolton 1:1

Daf 74 - Klasnić 34
Mančester Siti – Hal Siti 1:1
Rajt-Filips 45 - Bulard 82 (pen.)
Portsmut – Mančester Junajted 1:4
Prins-Boateng 32 (pen.) - Runi 25 (pen.), 48, 55 (pen.), Gigs 87
Vest Hem – Barnli 5:3
Kolison 18, Stanislas 34, Kol 43 (pen.), Franko 51, Himenes 64 (pen.) - Flečer 68, 73, Igls 90
Vigan – Sanderlend 1:0
Rodalega 75
Aston Vila - Totenhem 1:1
Agbonlahor 10 - Doson 77
nedelja:
Vulverhempton – Birmingem 13h
Everton – Liverpul 14.30h
Arsenal - Čelsi 17h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve