Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2009.

13:27

Platini (i dalje) protiv snimaka

Predsednik UEFA Mišel Platini potvrdio je svoj stav da je protiv uvođenja video snimaka tokom fudbalskih mečeva.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Platini je od starta bio protiv video tehnologije u fudbalu, a svoj stvar nije promenio ni nakon skandaloznog pogotka posle koga je Francuska eliminisala Irsku u baražu za plasman na SP. Platinijev komentar došao je kao odgovor na burne reakcije svetske javnosti na pogodak Galasa kojem je prethodilo dvostruko igranje rukom Tijerija Anrija, koji je omogućio Francuskoj učešće na predstojećem Mundijalu.

Veći broj visokih zvaničnika je lobirao da se video tehnologija koristi kao pomoć sudijama prilikom donošenja pojedinih odluka, ali je Platini ostao pri svom prvobitnom stavu.

Francuz je odbacio svaku mogućnost da se uvede korišćenje kamera, ali isto tako želi da „progura“ eksperiment koji je prvo uveden u Ligi Evrope, u kojem dodatne linijske sudije stoje iza gola kako bi pomogli glavnim sudijama i njihovim asistentima.

Dodatni sudija iza gola bi video Anrijevo igranje rukom“, rekao je Platini za L’Ekip.

Video snimci tokom utakmica? To je loše rešenje. Kada pričamo o velikim utakmicama onda je lako, ali zar bi zaista imali 20 kamera na meču između Andore i Farskih Ostrva? Morali bi da budemo pošteni prema svima, u svim situacijama“, zaključio je Platini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve