Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.11.2009.

23:39

Domenek vodi Francuze i na SP

Selektor Francuske Rajmon Domenek predvodiće "trikolore" i na SP u Južnoj Africi, bez obzira što su plasman izborili na neuverljiv način.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuzi su sinoć u revanš utakmici baraža igrali protiv Irske nerešeno 1:1, nakon što su prvi meč dobili kao gosti sa 1:0. Medjutim, izjednačujući gol Vilijama Galasa u Parizu izazvao je ogorčenje u svetskoj sportskoj javnosti, pošto je Tijeri Anri najpre primio loptu u ofsajdu, a potom igrao rukom.

"Mi u savezu nemamo nikakvih problema sa Domenekom. Poštujemo ga i on će ostati selektor. Hrabro je vodio ekipu u teškoj atmosferi, kojoj je možda sam doprineo svojim stilom komunikacije, ali igrači i članovi stručnog štaba ga vole i ne vidim razloge za prekid saradnje", izjavio je potpredsednik Francuske fudbalske federacije Noel Le Gre za Radio RTL.

Način na koji je Francuska izborila učešće na prvenstvu sveta danas je osudilo i Udružnje profesora na sportskim fakultetima i akademijama u toj zemlji.

Domenek je na klupi reprezentacije Francuske od 2004. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve