Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.11.2009.

18:33

Rehagel: "Nagrađeni za borbeni duh"

Selektor reprezentacije Grčke Oto Rehagel bio je srećan posle prolaza na Svetsko prvenstvo i rekao da neće odustati od defanzivnog stila igre.

Izvor: B92, USA TODAY

Autor:B92, USA TODAY

Default images

„Momci su nagrađeni za neverovatnu strast i borbeni duh koji su pokazali. Mislim da su nam i bogovi pomogli, ali zaslužili smo prolaz“, izjavio je Rehagel i dodao: „Igraćemo uzbudljiviji fudbal kada budemo imali Mesija, Kaku, Inijestu ili Ćavija u timu“, odgovorio je Nemac na pitanje ukrajinskog novinara.

Rehagel je objasnio da je utakmica sa Ukrajincima (pobeda 1:0) imala tok kakav je očekivao.

„Znali smo da ćemo igrati na kontre. Četiri odbrambena igrača bila su nam povređena i bili smo svesni da nas čeka težak zadatak. Ipak, jedna kontra se isplatila i doošli smo do gola koji smo želeli“, kaže 71-godišnjak.

Rehagel je sa reprezentacijom Grčke osvojio Evropsko prvenstvo 2004. godine.

„Ekipa iz 2004. godine imala je dosta takmičarskog duha, a sada imamo mnogo mladih igrača. Tim iz 2004. imao je visok nivo kohezije i trudimo se da to dostignemo“ .

Dimtris Salpigidis, strelac odlučujućeg gola, bio je presrećan posle trijumfa.

„Ovo je ogromna pobeda za nas i sada je slavimo. Tokom kvalifikacije su nas mnogi kritikovali, a sada smo im na najbolji način odgovorili. Nikada nismo prestali da verujemo u sebe i uspeli smo da ostvarimo cilj“.

Selektor Ukrajine Oleksij Mihajlčenko razočarano je komentarisao poraz svog tima.

„Veoma je bolno što ovako završavamo ovaj ciklus jer smo zaslužili da se plasiramo na SP. Nedostajalo nam je malo zrelosti da ispunimo svoj san“, rekao je Mihajlčenko i osvrnuo se na nedovoljno pun stadion u Donjecku:

„To nam sigurno nije pomoglo, lične ambicije nekih ljudi nisu nam dozvolili da imamo pun stadion i imao sam osećaj da se igra na neutralnom terenu“.

Osim Grčke, plasman preko baraža na SP ostvarili su Francuska, Slovenija i Portugal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve