Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.11.2009.

11:26

Dedič: "Ovo je veliki podvig"

Fudbalski reprezentativac Slovenije Zlatko Dedič, strelac pobedonosnog gola protiv Rusije u baražu, ocenio je da je njegova ekipa napravila veliki podvig.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Neverovatno, ne znam šta da kažem. Verovatno još nismo svesni, ali smo srećni, jer nam je uspeo veliki podvig", rekao je sinoć nakon pobede nad ekipom Rusije strelac jedinog gola Zlatko Dedič. Slovenija je pobedila Rusiju sa 1:0 i zahvaljujući golu u gostima se plasirala na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, pošto je u prvoj utakmici u Moskvi bilo 2:1 za Ruse.

"Naše želje, naši ciljevi, naši snovi su se ostvarili. Momcima ne samo da čestitam - duboko im se klanjam", izjavio je selektor reprezentacije Matjaž Kek, koji nije zaboravio ni da zahvali publici.

Ruski selektor Holanđanin Gus Hidink se nije pojavio na koferenciji za novinare. U publici su bili verni mariborski navijači na stadionu, cela Slovenija pred televizijskim ekranima i kompletan državni vrh.

Utakmici u Mariboru prisustvovali su ruski predsednik Dmitrij Medvedev i vlasnik engleskog Čelsija Roman Abramovič.

Izabranici Matjaža Keka okreću se žrebu u Kejptaunu i čekaju protivnike na Svetskom prvenstvu u fudbalu, koji i u Sloveniji postaje najvažnija sporedna stvar na svetu, ispred gimnastike i skijanja.

A premijer Borut Pahor mora da ispuni obećanje - rekao je da će u slučaju pobede Slovenije igračima očistiti kopačke.

To mu nije dozvolio selektor Kek, želeo je da kolektiv sam proslavi svoju pobedu, u noći u kojoj su do ranih jutarnjih sati trubili automobili u svim gradovima i selima i slavila cela Slovenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve