Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.11.2009.

15:49

Ronaldo traži strpljenje

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo zatražio je više strpljenja od svojih saigrača u Real Madridu, ali i od zahtevnih navijača velikog španskog kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Krilni igrač došao je letos u Real iz Mančester junajteda i za svoj novi klub je postigao devet golova u sedam utakmica koje je tim dobio. Povreda članka, medjutim, izbacila ga je iz tima, tako da je sa klupe gledao svoje saigrače kako se muče na terenu.

"Već sam zbog povrede propustio neke utakmice, ali ne mislim da sam ja neki spasilac. Ja sam samo igrač koji će pomoći timu da pobedi, ali taj tim treba da radi. Mislim da će se stvari popraviti", rekao je Ronaldo.

Portugalac je propustio poslednjih šest utakmica Reala, a jedna od njih bila je ponižavajući poraz od 4:0 od trećeligaša Alkorkona u kupu Španije. Posle toga je na udar kritika došao trener Manuel Pelegrini, koji je zatražio još vremena.

Mnogi postavljaju pitanje koliko vremena treba timu koji je u prelaznom roku potrošio 250 miliona evra na dovodjenje pojačanja kao što su Ronaldo, Kaka, Karim Benzema i Ćabi Alonso.

"Ne znam, vreme će pokazati. Ne mogu da vam kažem da li će to biti sutra ili za mesec dana. Samo se nadam da ćemo proraditi što pre, jer ćemo u suprotnom gubiti bodove, što nije dobro ni za klub ni za nas igrače", rekao je Ronaldo.

"Teško je kad izgubimo utakmicu, ali to je normalno u ovom klubu i igrači treba da budu spremni za to", dodao je zvanično najbolji igrač sveta prošle godine.

Najveći uzrok posrtanja u početku sezone je, prema njegovom mišljenju, povratak Florentina Peresa na predsedničku funkciju i dovodjenje nekoliko novih igrača.

"Ovo je klub u kome ne možete da učite, morate biti spremni čim dodjete, tako da mi igrači moramo da damo sve od sebe da bismo nastavili da napredujemo. Siguran sam, 100 odsto siguran, da će tim doći na visok nivo, ali za to treba vremena", objasnio je igrač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve