Đukić napustio Muskron

Srpski fudbalski trener Miroslav Đukić napustio je ekipu Muskrona, koja se trenutno nalazi u izuzetno ozbiljnoj situaciji.

Izvor: B92, zvanični sajt Belgija
Podeli

Ekipa iz istoimenog valonskog grada nalazi se u gotovo bezizlaznoj situaciji, pošto je FS Belgije oduzeo licencu klubu za takmičenje u belgijskom šampionatu.Muskron je trenutno dužan 800.000 evra i kasni sa isplatom PDV-a, kao i sa plaćanjem profesionalne licence. Sada već bivša ekipa Miroslava Đukića tražila je pomeranje roka za plaćanje dugova, ali je odbijena.

Đukić je svoju odluku saopštio ekipi nakon remija sa Standardom u petak, posle kojeg se ekipa nalazi na 14. poziciji od 16 ekipa.

Obavestio sam igrače, koji su bili izuzetno profesionalni te večeri, da sam napustio funkciju trenera. Ja sam profesionalac i to je za mene ispred svega. Nažalost, u Muskronu je sport trenutno u drugom planu. Odluku sam doneo još ranije tokom nedelje i ona je definitivna“, rekao je Đukić za zvanični sajt kluba.

Klub se već jednom nalazio u teškoj finansijskoj situaciji, u sezoni 2004-2005. Nije isključeno ni da će klub biti ugašen, a odluka se očekuje nakon hitnog sastanka deoničara.

Pored Đukića, klub su napustili i Đukićev asistent, Francuz Rejmon Henrik Kol, kao i kondicioni trener Hose Maskaros.

Fudbal

AIK prvak Švedske

Fudbaleri AIK iz Stokholma osvojili su titulu šampiona Švedske, pošto su u poslednjem kolu pobedili Geteborg sa 2:1 u direktnom duelu za prvaka.

Fudbal nedelja 1.11. 18:26 Komentara: 12

Ronaldo traži strpljenje

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo zatražio je više strpljenja od svojih saigrača u Real Madridu, ali i od zahtevnih navijača velikog španskog kluba.

Fudbal nedelja 1.11. 15:49 Komentara: 13