Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2009.

23:54

Premije za Nemce

Selektor Nemačke Joakim Lev održao je u ponedeljak u Hamburgu "javni trening" sa svojim izabranicima, kojem je prisustvovalo čak 25.000 navijača "pancera".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naime, pobedom nad "zbornom komandom" Rusije, prošle subote u Moskvi (1:0), najbolji fudbaleri Nemačke su u devet susreta 4. grupe evropske zone kvalifikacija "inkasirali" ukupno 25 bodova i već overili pasoše za "Veltmajsteršaft 2010." u Južnoafričkoj Republici.

U sredu Levovi izabranici igraju u Hamburgu poslednji meč kvalifikacija, protiv reprezentacije Finske, što će biti - puka formalnost.

Veoma zadovoljna učinkom Joakima Leva i njegovih igrača, Fudbalski savez Nemačke (DFB) odlučio je da selektoru ponudi produženje sadašnjeg ugovora do 2012. godine, a svakom reprezentativcu 20.000 evra po odigranoj utakmici u kvalifikacijama.

Pošto se na spisku selektorovih izabranika izredjalo čak 40-tak reprezentativaca, DFB će morati da izdvoji, na ime premija, ukupno četiri miliona evra. Najviše će dobiti: Filip Lam (Bajern), Bastijan Švajnštajger (Bajern), Mario Gomez (Bajern), Tomas Hiclšperger (Štutgart), Pjotr Trohovski (Hamburger SV) i Hajko Vesterman (Šalke 04) - svaki po 200.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve