Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2009.

22:05

Milošević predsednik Partizana?

Savo Milošević rekao je u intervjuu za ’Novosti’ da planira da se kandiduje za predsednika FK Partizan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od aktuelnog predsednika Dragana Đurića, koji je zakazao Skupštinu, očekuje se da će se kandidovati za novi mandat, ali neće biti jedini. Naspram njega biće Savo Milošević, koji je i pre dve godine, otkrio ambiciju da bude prvi čovek crno-belih, ali tada se povukao iz borbe i fotelja je pripala Tomislavu Karadžiću.

„Razmišljam o kandidaturi, ali ne bih o tome za sada nešto više da pričam. Narednih dana imaću brojne konsultacije, pa ću posle toga detaljnije obavestiti javnost o namerama. Mislim da je raspisivanje izbora dobar potez, u pravom trenutku, jer će novo rukovodstvo imati dovoljno vremena da se pripremi za zimski prelazni rok i prolećnu polusezonu“, otkrio je Savo Milošević.

Rekorder po broju nastupa za fudbalsku reprezentaciju i nekadašnji as Partizana smatra da je sada mnogo bolji trenutak i da je spremniji za funkciju nego pre dve godine kada je prvi put o tome razmišljao.

„Tada nije bilo realno da preuzmem tako odgovornu funkciju, sve se izdešavalo za prekratko vreme. Trebalo je u tri-četiri dana da prelomim šta želim, pošto sam još bio igrač, ali i da pripremim kandidaturu. Bez obzira na sve fudbalsko iskustvo sa terena, igrati nije isto što i voditi klub. Pogotovo ako neko treba pravo iz kopački da pređe na mesto predsednika. Ovog puta je situacija mnogo drugačija, mogu da se posvetim drugim stvarima jer sam karijeru završio, a ako je Skupština zakazana, imaću i dovoljno vremena da se pripremim.“

Za sve probleme koji tresu Partizan u poslednja dva meseca Savo Milošević ne traži konkretne krivce. Smatra da svako ko ima funkciju u klubu, mora da ponese teret odgovornosti, počev od igrača, pa do samog vrha.

„Za sve što se dešava niko drugi nije kriv, niko van Partizana, sami sebi su stvorili probleme! Ispostavilo se da je neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što su pojedini ljudi u klubu ocenili kao debakl, potpuno podelio klub, stvorio klanove. Podele nikad ništa dobro nisu donele, pogotovo ove na “mlađe” i “starije”. Kada se krene u tom smeru, da se stvara takav razdor u klubu, to je put bez povratka! Svi imaju svoj deo odgovornosti, ali lako je gledati i komentarisati sa strane...“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve