Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2009.

10:31

Orlovi ubedljivi protiv Kroacije

Srpski Beli Orlovi savladali su najvećeg rivala Toronto Kroaciju sa 3:1 (1:0) u prvom meču polufinala plej-ofa Kanadske fudbalske lige.

Izvor: B92, serbianwhiteeagles.ca

Autor:B92, serbianwhiteeagles.ca

Default images

Strelci za Orlove bili su Hurtis u sedmom i 82. minutu i Dimitrov, dok je jedini pogodak za Kroaciju postigao Župan. Belim Orlovima će u revanš meču, koji se igra u subotu, biti potrebna pobeda ili nerešen rezultat za plasman u finale. Prema pravilima Kanadske fudbalske lige, u slučaju bilo kakve pobede Kroacije u regularnih 90 minuta, igraće se produžeci.

Orlovi su poveli u semom minutu kada je Viciknez izveo korner, a Hurtis dobro skočio i glavom savladao Matiku. U nastavku poluvremena Orlovi su imali nekoliko šansi, ali Dimitrov i Viciknez nisu bili dovoljno precizni.

Iako su Orlovi drugo poluvreme počeli sa još boljom igrom nego u prvom, gosti su u 57. minutu uspeli da izjednače, takođe posle kornera, a najsnalažljiviji bio je Župan.

Posle promašene šanse u 60. minutu, Dimitrov je sa 17 metara sjajno šutirao po zemlji i doveo Orlove u vođstvo od 2.1 u 69. minutu. Konačan rezultat postavlja Hurtis osam minuta pre kraja, posle asistencije Šišovića.

Trener Belih Orlova Dušan Prijović bio je zadovoljan igrom i rezultatom koji je njegova ekipa ostvarila.

Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali, pokazalo se da je protivnik vrlo jak i nezgodan. Dosta smo pokušavali u prvom delu, imali smo i nekoliko šansi. Izjednačujući gol nas je trgnuo, izvršili smo nekoliko izmena, došli do igre i napravili rezultat koji nam daje nadu za revanš. Svi igrači su igrali dobro, pogotovo u drugom delu i ja im čestitam i očekujem da ovakvu ili još bolju igru ponove u revanšu“, rekao je Prijović.

Srpski Beli Orlovi - Toronto Kroacija 3:1 (1:0)
(Hurtis 7, 82, Dimitrov 69 - Župan 56)

Srpski Beli Orlovi: Pelc, Stamatović, Milićević, Janković, Medić, Budalić (66. Janošević), Hurtis (90. Luković), Tišmenar, Dimitrov (84. Bačanin), Braletić (72. Baston), Viciknez (74. Šišović).
Toronto Kroacija: Matika, Arapović, Brkić, Haris, Dir, Fitizvilars, Bedenković (84. Granić), Župan, Krampert (46. Godar), Pirija, Maletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve