Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2009.

09:45

Bolivija srušila i Brazil

Bolivija je pobedom nad Brazilom od 2:1 prekinula niz od 11 uzastopnih pobeda ekipe koju vodi Karlos Dunga.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Domaća ekipa iskoristila je dobro poznatu prednost igranja na izuzetno visokoj nadmorskoj visini u La Pazu i sprečila Brazil da eventualnom pobedom, kolo pre kraja obezbedi prvo mesto u južnoameričkim kvalifikacijama za SP. Golove za domaću ekipu postigli su Olivares i Martins u prvom poluvremenu, dok je jedini gol za Brazil postigao Nilmar 20 minuta pre kraja.

Bolivija je tako "skinula skalp" i drugoj velikoj reprezentaciji, nakon što je demolirala Argentinu sa 6:1, dok je Brazil je došao do prvog poraza u poslednjih 20 utakmica.

Dungina ekipa je utakmicu počela u laganom ritmu, pomalo nezainteresovana za igru. Ležeran stav se gostujućim fudbalerima osvetio već u desetom minutu kada je Olivares iskoristio nepažnju odbrane Brazila i glavom savladao Žulija Cezara, posle kornera koji je izveo Arse. Prethodno, pet minuta ranije, isti igrač je bio u šansi ali je bio neprecizan iz peterca.

U drugoj polovini prvog poluvremena, Brazil je „ubacio u brzinu“, ali Nilmar i Maikon u dva navrata nisu bili dovoljno precizni. Posle tačno pola sata igre, Martins, koji je rođen u Brazilu, izveo je slobodan udarac sa 22 metra, pogodivši gornji levi ugao Cezarovog gola, koji je ostao nepomičan.

U nastavku Dunga je umesto Adrijana u igru uveo Dijega Tardelija, dok je Aleks ušao umesto Dijega Souze. Petostruki svetski prvak uspeo je da dođe do utešnog gola u 70. minutu kada je Maikon istrčao kontranapad po desnoj strani i centrirao Nilmaru koji je glavom postavio konačan rezultat.



Brazil uprkos porazu zauzima prvu poziciju sa 33 osvojena boda, isto koliko ima i Paragvaj ali uz slabiju gol-razliku. Čile zauzaim treće mesto sa 30 bodova, a za četvrtu poziciju i direktan plasman boriće se Argentina (25 bodova), Urugvaj (24) i Ekvador (23).

U poslednjem kolu kvalifikacija, koje se igra 14. oktobra, sastaju se:

Peru – Bolivija
Brazil – Venecuela
Paragvaj – Kolumbija
Čile – Ekvador
Urugvaj - Argentina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve