Nova vest
Fudbal

Subota, 10.10.2009.

19:19

Klose odveo Nemačku na SP

Reprezentacija Nemačke obezbedila je plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine pobedom nad Rusijom u Moskvi rezultatom 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gol odluke postigao je Miroslav Klose u 35. minutu i zahvaljujući njemu su Nemci došli do nedostižna četiri boda prednosti u odnosu na Rusiju kolo pre kraja kvalifikacija u Grupi 4. Kloseu je gol u Moskvi bio 50. u dresu nacionalnog tima Nemačke, koji je u poslednjih pola sata igrao sa igračem manje pošto je Džerom Boateng isključen zbog dva žuta kartona.

Rusi su imali šansu da se vrate u meč i dođu do izjednačenja pred 80.000 navijača, ali je golman Nemaca Rene Adler uspeo da odbrani dva pokušaja kapitena domaće ekipe Andreja Aršavina, ali i Vladimira Bistrova i Igora Semšova.

Iako je poražena u Moskvi Rusija će se naći u baražu za plasman u Svetsko prvenstvo, pošto su ostale četiri reprezentacije u Grupi 4 već izgubile šansu za plasman u Južnu Afriku.

U preostalim utakmicama Grupe 4 u subotu se sastaju Finska i Vels, odnosno Lihtenštajn i Azerbejdžan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve