Nova vest
Fudbal

Subota, 03.10.2009.

20:43

Zvezda pobedila i OFK

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su OFK Beograd 2:1 (1:0) u poslednjem meču sedmog kola Jelen Superlige u subotu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novu pobedu lideru šampionata pred preko 10 hiljada gledalaca doneli su Perović i Bogdanović koji je pogodio sa penala, a jedini gol za 'Romantičare' postigao je Jelić tri minuta pre kraja. 'Crveno-beli' posle ovog kola imaju 19 bodova, pet više od Partizana koji svoj meč sedmog kola igra u nedelju u Subotici.

Zvezda je protiv OFK Beograda odigrala jednu od najslabijih utakmica ove sezone, ali su na kraju trijumfovali, što je najvažnije pred dvonedeljnu pauzu. Gosti sa Karaburme odigrali su sasvim solidnu utakmicu na najvećem srpskom stadionu, ali to nije bilo dovoljno za bodove.

U prvom poluvremenu, koje je bilo sadržajnije iako su dva gola postignuta u nastavku, Zvezda je imala nekoliko poluprilika, a gol je pao u 15. minutu.

Jedan od najboljih igrača utakmice, Brazilac Savio, izbegao je ofsajd zamku, predriblao golmana Šaranova, ali nije nije uspeo da sam završi akciju. Ipak, posle velike gužve u petercu gostiju najbolje se snašao Slavko Perović koji je loptu prosledio u mrežu za 1:0.

U pauzi između dva poluvremena specijalni gost Crvene zvezde na ovom meču i bivši košarkaš Milan Gurović, koji je tokom nedelje odlučio da okonča karijeru, primio je poklon od kluba, ali i od svojih bivših saigrača Tadije Dragićevića i Marka Kešelja.

U drugom poluvremenu fudbaleri OFK Beograda su u nekoliko navrata mogli do gola, ali su odbrambeni igrači Zvezde odlično intervenisali. Najzaslućniji što Zvezda u tim trenucima nije primila gol bio je odlični golman Stamenković koji je u dva navrata sjajnim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

U 58. minutu "romantičari" su imali dobru šansu, Nikola Beljić je dobro prošao i centriarao sa desne strane, a bivši igrač domaće ekipe Oumaru Abubakar neometano je glavom šutirao sa šest metara, ali je golman Šaša Stamenković izbacio loptu u korner.

'Crveno-beli' su duplirali vođstvo u 70. minutu iz penala. Danilo Nikolić je oborio Lazetića, a sudija Dragan Krstić je taj start okarakterisao kao jedanaesterac, nakon čega je Bogdanović šutirao u desnu stranu, a Šaranov se bacio u levu.

Nakon toga, u 72. minutu Beljić je bio u dobroj šansi, posle dobrog ubacivanja sa leve strane, šutirao je iz poluvoleja sa desetak metara, ali je Stamenković ponovo odlično reagovao.

Pet minuta kasnije Veseljko Trivunović je iz slobodnog udarca sa oko 25 metara pokušao da iznenadi Stamenkovića, ali je čuvar mreže 'crveno-belih' stigao loptu koja je išla na suprotnu stranu i odbranio.

Nova prilika za Zvedu bila je u 85. minutu, Aleksandar Jevtić je izašao sam ispred golmana gostiju, ali je Nikolić u poslednjem trenutku izbacio u korner.

OFK je jedini gol postigao u 87. minutu, sa desne strane centrirao je Petar Planić, štoperi Zvezde su loše reagovali pošto su dozvolili da ih lopta preskoči, a rezervista Jelić je loptu primio na petercu i rutinski savladao Stamenkovića.

Tri minuta kasnije, domaći su mogli do novog gola, ponovo je Jevtić izbio sam ispred golmana, ali je oklevao i propustio dobru priliku.

Rezultate ostalih utakmica sedmog kola koje su odigrane u subotu pogledajte ovde.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Isah, Savio, Blažić, Lazetić (kap.), Perović i Jevtić.
OFK Beograd: Šaranov, Planić, Lazarević (kap.), Stanković, Nikolić, Trivunović, Beljić, Simić, Sinđić, Oumarou, Šćepović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

188 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve