Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2009.

21:05

Njukasl plaća Kigenu dva miliona £

Engleski Njukasl mora da plati dva miliona funti na ime odštete bivšem treneru Kevinu Kigenu, odlučio je sud u Londonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U odluci se navodi da je klub prekršio uslove ugovora sa Kigenom kada je bez njegovog pristanka doveo Urugvajca Ignasija Gonzalesa na pozajmicu. Kigen je napustio klub u septembru 2008, samo osam meseci od dolaska na mesto menadžera. Kigen, koji je vodio "Svrake" i u slavnim danima devedesetih, izrazio je zadovoljstvo odlukom arbitražnog suda u njegovu korist.

„Prezadovoljan sam odlukom suda koji je utvrdio da je prekršen uguvor koji sam imao sa klubom dovođenjem igrača bez mog pristanka. Verujem da nema trenera na svetu koji bi ostao u nekom klubu pod takvim okolnostima“, izjavio je Kigen.

„Glavni razlog moje žalbe sudu bila je težnja da očistim moje ime i povratim reputaciju. Veoma mi je bilo važno da svima budu jasni uslovi moje ostavke na mesto trenera Njukasla i način na koji sam tretiran u klubu. Nadam se da sam postigao ono što sam želeo“.

Sezonu 2008/2009, koju je Njukasl završio ispadanjem u Čempionšip, Kigen je počeo sa dve pobede i po jednim remijem i porazom. Njukasl je u prva tri kola Premijer lige osvojio četiri boda uprkos teškom rasporedu, koji je uključivao gostovanja Mančester junajtedu i Arsenalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve