Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2009.

12:26

Antić objavio spisak za Rumune

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak igrača za kvalifikacione mečeve za Svetsko Prvenstvo sa Rumunijom i Litvanijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija igra u Beogradu sa Rumunijom 10. oktobra, a sa Litvanijom četiri dana kasnije u Kaunasu. Na Antićevom spisku ponovo se nalazi Marko Pantelić, koji je propustio prethodni susret kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo sa Francuzima zbog suspenzije.

"Nadam se da će mi se ispuniti želja da iz Beograda putujemo u Južnu Afriku. Priželjkujem nakon onog što se desilo sa navijačem iz Francuske, da ćemo posle utakmice sa Rumunijom u svet poslati lepu sliku Srbiji, bez obzira na to što pred sobom imamo ozbiljnog protivnika", rekao je Antić na konferenciji za štampu.

Antić je izdvojio trojicu fudbalera Rumunije, kao posebno kvalitetne igrače, golmana Danuta Komana, napadača Adrijana Mutua i kapitena ekipe i defanzivca Intera Kristijana Kivua.

"Sve, ipak, zavisi od nas. Imamo veliku šansu da se nađemo na Svetskom prvenstvu i to treba da nam bude veliki motiv za narednu utakmicu. Protiv Francuske to nismo uspeli da ostvarimo, jer su 'galski petlovi' sjajan rival sa velikim imenima u ekipi, ali sada imamo novu šansu", rekao je Antić.

Antić je izrazio želju da njegovi igrači prikažu organizovanu i lepršavu igru na terenu.

"Ponosan sam na prednost od četiri boda koju naša reprezentacija ima u ovom trenutku nad najbližim pratiocem, ali isto tako me veoma ispunjava i podatak da je već sada rasprodat stadion za utakmicu sa Rumunijom", smatra Antić.

Na primedbu da se Radosav Petrović nalazi na spisku iako trenutno ne pruža dovoljno dobre igre za Partizan, kao i da su pojedini igrači rezerve u svojim klubovima, Antić je rekao da se sve to uklapa u njegovu viziju igre i selekcije.

"Petrović je perspektivan fudbaler koji potpuno se uklapa u moju koncepciju igre. Za druge mogu reći da su napravili dobru atmosferu, sjajan kolektiv i zato se nijednog trenutka ne dvoumim oko izbora. Osim toga, vrata nacionalnog tima nikom nisu zatvorena", rekao je Antić.



Na Antićevom spisku nalaze se:

golmani: Vladimir Stojković (Sporting, Portugalija), Vladimir Dišljenković (Metalurg, Ukrajina), Bojan Isailović (Čukarički),
odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi, Engleska), Antonio Rukavina (Minhen 1860, Nemačka), Nemanja Vidić (Mančester Junajted, Engleska), Neven Subotić (Borusija Dortmund, Nemačka), Aleksandar Luković (Udineze, Italija), Ivica Dragutinović (Sevilja, Španija), Ivan Obradović (Saragosa, Španija), Aleksandar Kolarov (Lacio, Italija),
sredina terena: Dejan Stanković (Inter, Italija), Gojko Kačar (Herta, Nemačka ), Nenad Milijaš (Vulverhemton, Engleska), Zdravko Kuzmanović (Štutgart, Nemačka), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva, Rusija), Zoran Tošić (Mančester Junajted, Engleska), Miloš Ninković (Dinamo Kijev, Ukrajina),
napadači: Nikola Žigić (Valensija, Španija), Marko Pantelić (Ajaks, Holandija), Milan Jovanović (Standard, Belgija), Marko Milinković (Košice, Slovačka).

Okupljanje reprezentativaca i početak priprema zakazani su za ponedeljak u Sportskom centru Kovilovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

255 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve