Nova vest
Fudbal

Petak, 02.10.2009.

10:31

Van Basten preuzima Milan?

Legendarni fudbaler Ajaksa i Milana, Holanđanin Marko van Basten, mogao bi da preuzme ’rosonere’ od Brazilca Leonarda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema navodima italijanskih medija, šokantni poraz Milana na domaćem terenu od strane Ciriha (0:1) u Grupi C Lige Šampiona, najverovatnije će značiti da Leonardo napušta klupu trofejnog kluba. Pod Leonardovim vođstvom, Milan je u Seriji A zabeležio po dve pobede, remija i poraza uz gol razliku 3:6 i zauzima tek 11. poziciju.

Potpredsednik kluba Adriano Galijani je javno podržao Leonarda posle meča sa Cirihom, ali italijanski mediji navode da će utakmica sa Atalantom predstojećeg vikenda, biti poslednja za Brazilca na klupi Milana.

Van Basten je jedna od najvećih zvezda u istoriji Milana, za koji je nastupao u periodu od 1987. do 1993. kada je bio prinuđen da prekine karijeru u 29. godini zbog povrede.

U trenerskoj karijeri vodio je mladi tim Ajaksa od 2003. do 2004. godine. Naredne četiri godine proveo je na kormilu nacionalnog tima Holandije, sa kojim se neporažen plasirao na Svetsko Prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine, gde je eliminisan u šesnaestini finala od Portugalije.

Protekle sezone je vodio Ajaks, ali je podneo ostavku u maju ove godine, pošto ’kopljanici’ nisu uspeli da se kvalifikuju u Ligu Šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve