Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.10.2009.

21:37

Neredi u Temišvaru

Više od 35 navijača zagrebačkog Dinama i Temišvara je uhapšeno pošto su se sukobili u centru grada, gađali se flašama i bakljama pa je bilo i povređenih.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ranije u toku dana 'Bed blu bojsi' su napali predsednika Dinama Zorana Mamića, a uveče su se sukobili sa pristalicama Temišvara koji su ih na stadionu provocirali uzvicima: ‘Srbija, Srbija’. Na to su BBB odgovorili lomljenjem stolica, kidanjem ograde, a pokušali su i da uđu na teren pre početka utakmice drugog kola Lige Evrope.

Hrvatski mediji pišu da su na odgovor BBB reagovali udruženi rumunski i srpski navijači i da je rumunska policija uhapšene navijače odvezla starim vojnim kamionima.

Rumunski mediji navode da su "mladi iz Hrvatske, koji su došli da gledaju duel njihovog Dinama iz Zagreba i Temišvara, izazvali pravi rat na ulicama grada".

"Hrvatski navijači krenuli su od hotela Kontinental prema Trgu jedinstva gde su ih napali navijači Temišvara pri čemu su Hrvati izvukli deblji kraj", navodi se u nastavku. Rumunsku novinari navode i da je na mesto sukoba došlo nekoliko kola hitne pomoći kako ni pomogli povređenim Hrvatima 'razbijenih glava i pocepane odeće'.

Daniela Stanču, PR rumunske žandarmerije istakla je da je na mestu događaja 350 specijalaca i da su žandarmi blokirali centralne ulice u Temišvaru kada je tuča počela, ali da se situacija za 40 minuta smirila.

"Zbog nereda koji su izbili u centru grada poslato je pojačanje sa stadiona kako bi zaustvaili nerede koji su izbili na dve lokacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve