Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.09.2009.

23:07

Siti rutinski sa Vest Hemom

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Vest Hem na svom terenu 3:1, u poslednjoj utakmici sedmog kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Marka Hjuza se ovom pobedom izjednačila na tabeli sa trećeplasiranim Liverpulom i Totenhemom sa 15 bodova, ali za razliku od ova dva tima ima meč manje. Dva gola za Siti postigao je nekadašnji član Vest Hema Karlos Teves, a u strelce se upisao i Bugarin Martin Petrov. Jedini gol za goste iz Londona postigao je Karlton Kol.

Mark Hjuz na ovom meču nije mogao da računa na Stivena Ajrlanda zbog bolesti. Njega je zamenio Martin Petrov i to se pokazalo kao odlično rešenje.

Siti je poveo već u petom minutu i tada je bilo jasno da će 'čekićari' kući bez bodova. G0olman Šaj Given poslao je dugu loptu za Petrova koji jezalomio u sredinu i odlično proigrao tevesa. Argentinac nine imao težak posao i domaćin je poveo.

U nastavku prvog dela Siti je imao još nekoliko odličnih prilika za gol, ali nije ih iskoristio i kažnjen je u 24. minutu. Nakon prekida koji je izveo Dijamanti lopta se odbila do Kovača koji je šutirao, a na gol liniji Karlton Kol je samo prosledio u mrežu za 1:1.

Taj gol nije uzdrmao tim Marka Hjuza koji je odgovorio već u 32. minutu. Bila je to majstorija Martina Petrova. Bugarin je odlično izveo slobodan udarac, lopta je zaobišla živi zid i prevarila Grina za 2:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, a meč je odliučen pola sata pre kraja. Belami je izveo prekid, poslao loptu na drugu stativu gde su tri igraća domaćih bila slobodna. Teves je bio jedan od njih i ponovo je savladao Givena za konačnih 3:1.

U narednom kolu Mančester siti gostuje Aston Vili, dok Vest Hem na svom terenu dočekuje Fulam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve