Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.09.2009.

12:19

’Orlići“ počinju pripreme

Omladinska reprezentacija Srbije u ponedeljak počinje pripreme za prvi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo koje se 2010. godine igra u Francuskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na prozivci će se okupiti 22 igrača, kojima će se naknadno priključiti Aleksandar Ignjovski, dok će selektor Aleksandar Stanojević, koji je prethodnu generaciju doveo do trećeg mesta u Evropi, morati da se opredeli za 18 igrača koji će se naći u zvaničnom protokolu na kvalifikacionom turniru koji će biti odigran od 6. do 11. oktobra u Kragujevcu i Jagodini.

’Orlići’ su se već okupili u hotelu „Trim“ u Beogradu, gde će provesti tri dana, dok će se u četvrtak uputiti u Kragujevac. Tokom mini priprema, u sredu od 16 časova omladinci će odigrati i kontrolnu utakmicu sa Radom na stadionu na Banjici.

Na spisku selektora Stanojevića se nalaze:
Golmani: Marko Dmitrović (Crvena zvezda), Danijel Milanović (Jedinstvo).
Odbrana: Uroš Ćosić (CSKA), Jovan Krneta (Partizan), Milan Rodić, Filip Pjević (OFK Beograd), Zlatko Liščević, Stefan Radovanović, Petar Đuričković (Crvena zvezda), Stefan Deak (Veternik), Lazar Ćirković (Rad).
Sredina terena: Filip Đuričić (Herenven), Aleksandar Ignjovski (Minhen 1860), Saša Marković (OFK Beograd), Darko Brašanac (Partizan), Vojkan Miljković, Branko Mihajlović (Teleoptik), Goran Brkić (Mladost Apatin), Nikola Maksimović (Sevojno).
Napad: Aleksandar Đoković, Marko Šćepović (Teleoptik), Nikola Trujić (Partizan), Nikola Stojiljković (Rad).

Zbog obaveza u klubu Ignjovski će se priključiti ekipi 4. oktobra, dva dana uoči utakmice sa Belorusijom, koja se igra od 15 časova na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu. Već 8. oktobra omladinci će odmeriti snage sa Farskim ostrvima u Jagodini, dok će poslednji meč na turniru odigrati sa Grcima 11. oktobra u Kragujevcu. Dve prvoplasirane reprezentacije izboriće plasman za završni krug kvalifikacija koji će se igrati na proleće sledeće godine.

Ponovo se nalazimo na početku dugačkog i napornog puta, ali verujem i u ovu generaciju, kao što sam verovao i u prethodnu. Hendikep je što nećemo biti u najjačem sastavu, ali na to smo se pripremali i imamo momke koji su u stanju da ispune zadatak. Najvažnija će biti prva utakmica sa Belorusijom i trenutno smo fokusirani samo na nju i siguran sam da su igrači svesni da je pred njima velika šansa, da možda uđu i u istoriju, jer se od raspada SFRJ nikada nijedna naša generacija nije plasirala na Svetsko prvenstvo za mlade. Mislim da nam veći izazov nije potreban“, rekao je uoči okupljanja selektor Stanojević.

Sadašnja generacija omladinaca, rođenih 1991. godine, je u konkurenciji kadeta već bila na završnom turniru Evropskog prvenstva koje je prošle godine odigrano u Turskoj, i to pod vođstvom selektora Dejana Đurđevića, a u predstojećem ciklusu pruža im se jedinstvena prilika da se plasiraju i na Svetsko prvenstvo za mlade 2011, gde će se naći šest prvoplasiranih selekcija sa Šampionata ’starog kontinenta’ u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve