Nova vest
Fudbal

Petak, 25.09.2009.

21:12

Premijer liga, sedmo kolo

Posle velikih uzbuđenja u prethodnih nekoliko kola sedma runda Premijer lige ne donosi nijedan derbi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lider Čelsi putuje u Vigan, šampion Mančester Junajted igraće u nedalekom Stouku, Arsenal ide na drugi kraj grada Fulamu, a Liverpul dočekuje Hal Siti. Totenhem će se sastati sa Burnlijem, a Mančester siti dočekuje ekipu Vest Hema. Portsmut će prvi bod sezone tražiti u meču sa Evertonom.

Upravo će meč na Fraton Parku otvoriti vikend program. Pompi je u šest mečeva poražen i već ispunjava očekivanja pred početak sezone, u kojima je bio jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje. Everton je posle sramnih 1:6 na startu i poraza u obližnjem Burnliju vezao tri pobede uz čak 11 golova, što je novi kvalitet ekipe Dejvida Mojsa.

Birmingem Siti ima ogromne probleme sa povredama, koje ima čak 12 igrača, daleko više od bilo kog konkurenta u ligi, što daje određenu prednost gostima iz Boltona. Drugi birmingemski klub igra u Blekburnu, gde bi njihova brza krila Jang i Agbonlaor mogla da naprave ozbiljne probleme Roversima.

Liverpul protiv Hal Sitija ima meč u kojem bi svaki izgubljeni bod bio katastrofalan po klupske ambicije. Crveni su se vratili u formu posle dva poraza u tri kola, a "Tigrovi" od starta ove sezone ispunjavaju ni najmanje prijatna očekivanja.

Totenhem je počeo odlično, sa četiri vezane pobede, ali su usledili mečevi sa oba ključna kandidata za titulu i dva laka poraza. U severoistočni London stiže Burnli, koji tu nije igrao decenijama, a u timu neće biti ključni igrači Paterson i MekKan i sve osim pobede domaćina bilo bi šokantno.

Lider Čelsi putuje na severozapad, gde ga dočekuje Vigan. Letiksi su prošle sezone počeli da otkidaju bodove "velikoj četvorci", ali novi sistem igre pod Robertom Martinesom više odgovara mečevima sa klubovima iz donjeg dela tabele. Ančelotijev tim već je pokazao izuzetnu psihičku stabilnost i samopouzdanje i treba očekivati njihovu novu pobedu, makar u 95. minutu.

I najveći rival Mančester Junajted pokazao je da ume da pobedi duboko u nadoknadi, a posle tri uzastopna dobijena meča sa ekipama iz Top6 putuju u Stouk, na najvetrovitiji stadion u zemlji, gde ih je prošle sezone izvukao Karlos Teves, momak kojeg više nema. Tim Tonija Pjulisa je tokom vremena pokazao da ume i da igra fudbal, osim što je nesumnjivo jedan od fizički dominantnih u ligi, što bi moglo da stvori probleme još uvek neuigranom Fergusonovom timu.

Arsenal u večernjem meču gostuje na Krejven Kotidžu, a stadion uz Temzu nikad nije lako gostovanje za Vengerove dečake. Fulam ume da igra, a ume i da skače (prošle sezone vladali u tom segmentu), teren je kraći i uži od većine u Premijer ligi, a ekipa u belo-crnom nije ni pod kakvim pritiskom. Arsenal je u dobroj formi, a pobeda u Liježu posle 0:2 u petom minutu pokazala je mentalnu snagu.

Nedelja donosi meč Sanderlenda i Vulvsa, povratak Mika MekKartija na stadion s kojeg je otišao u finišu dramatične sezone okončane ispadanjem. Tim u kojem igra Nenad Milijaš konačno je potpun, ključni igrači (Silven Ibanks-Blejk i Majkl Kajtli) oporavili su se od povreda i sada ćemo videti koliko Vulvsi stvarno mogu. Stiv Brus svoju ekipu još nije doveo do maksimalnog dometa, ali je kvalitet kojim raspolaže dovoljan za gornju polovinu tabele.

Poslednji meč kola igra se u mančesterskom Istlendsu, gde gostuje Vest Hem. Londonski klub je loše počeo sezonu, a svaki bod protiv Sitija bio bi za njih veliki uspeh. Marku Hjuzu vraćaju se na raspolaganje oporavljeni igrači (ne i suspendovani Adebajor), jedini poraz su doživeli u gradskom derbiju i razloga za optimizam je dovoljno.

Sedmo kolo
Birmingem – Bolton
Blekburn – Aston Vila
Fulam – Arsenal
Liverpul – Hal
Portsmut – Everton
Stouk – Mančester Junajted
Totenhem – Burnli
Vigan - Čelsi
Sanderlend – Vulverhempton (nedelja)
Mančester Siti – Vest Hem (ponedeljak)

Pročitajte blog posvećen igračima Fantasy Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve