Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.09.2009.

17:08

Laporta: „Gvardiola pravi izbor“

Predsednik Barselone Đoan Laporta izjavio je da veruje da napravio pravi izbor kad je prošlog leta na mesto trenera postavio Pepa Gvardiolu, a ne Žozea Murinja.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

„Nismo angažovali Murinja jer smo, posle procene drugih mogućnosti, odlučili da nam Pep Gvardiola zadovoljava sve naše uslove. Osećali smo da bi ta odluka bila prava u tom trenutku i ispostavilo se da je bila dobra. Murinjo je bio jedan od trenera o kojima smo razmišljali, on je odličan trener, ali smo mi srećni Gvardiolom“, rekao je Laporta.

Tokom letnjeg prelaznog roka u Barselonu je došao Zlatan Ibrahimović, u zamenu za Samjuela Etoa, koji je prešao u milanski Inter, a kamerunski reprezentativac je u nekoliko navrata izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je taj transfer obavljen, dok Laporta ima drugačije mišljenje.

Od njegovog prelaska u inter su svi profitirali. Siguran sam da će biti izuzetno motivisan i da još jedanput želi da pokaže koliko je kvalitetan igrač, kao što je pokazivao i ranije. Eto će uvek biti u lepom sećanju svih koji imaju neku vezu sa Barselonu. Sada imamo novog napadača u Ibrahimoviću i uzbuđeni smo jer se brzo uklopio, a utakmica sa Interom će biti meč dvojice najboljih napadača na svetu“, istakao je Laporta.

Inter i Barselona će se u sredu od 20.45 časova sastati u okviru prvog kola grupe F ovogodišnje Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve