Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.09.2009.

15:13

Bolivijci bojkotuju reprezentaciju

Članovi fudbalske reprezentacije Bolivije objavili su u sredu da do daljnjeg napuštaju nacionalni tim, jer nisu zadovoljni statusom fudbala u toj zemlji.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Sindikat fudbalskih profesionalaca Bolivije (Fabol) precizirao je da reprezentativci traže da Fudbalska federacija Bolivije i Vlada te zemlje sprovedu korenite reforme u fudbalu. Navedeno je da sindikat traži veći uticaj igrača, trenera i sudija u fudbalu, kao i finansijsku pomoć Vlade.

Bolivijski fudbal je u dubokoj krizi i sve dok se naši zahtevi ne uzmu u razmatranje, nećemo igrati u nacionalnom timu", navodi se u saopštenju Fabola.

Predsednik Bolivije Evo Morales je prošle nedelje predložio da država preduzme odgovarajuće korake kako bi se prevazišla kriza.

Bolivija zauzima pretposlednje mesto u južnoameričkoj zoni kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine, sa deset bodova iz 16 utakmica i više nema šansu da se plasira na Šampionat u Južnoj Africi. Do kraja kvalifikacija Bolivija igra protiv Brazila kod kuće i gostuje u Peruu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve