Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.09.2009.

12:44

Veron: „Grešimo, izmiče nam SP“

Huan Sebastian Veron prvi je reprezentativac koji je progovorio o greškama Maradone i mogućnosti da Argentina propusti Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Veron je izjavio da postoji realna mogućnost da nacionalni tim njegove zemlje propusti predstojeće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, prvi put od 1970. godine. „To bi moglo da se desi. Sve je moguće. Nismo u najboljoj situaciji, ali sve i dalje zavisi od nas“, rekao je Veron.

Argentina je doživela tri uzastopna poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine i nalazi se na petom mestu u Južnoameričkoj kvalifikacionoj grupi sa 22 boda. Petostruki svetski šampion Brazil je prvi u grupi sa 33 boda i već je obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo, kao i selekcija Paragvaja koja ima tri boda manje. Reprezentacija Čilea je na trećem mestu sa 27, dok je Ekvador sakupio 23 boda. Prve četiri ekipe plasiraće se direktno na Mundijal u Južnoj Africi dok će petoplasirana ekipa igrati baraž sa četvrtim timom iz kvalifikacione grupe Severne i Centralne Amerike i Kariba.

Veron je prvi fudbaler koji je javno govorio o problemima koji evidentno postoje u timu koji je irekao da u timu selektora Dijega Maradone postoje problemi.

U timu su sjajni igrači, ali selektor nije uspeo da od nas napravi složnu celinu", rekao je Veron, koji je, takođe, objasnio i zašto Lionel Mesi, koji se smatra jednim od najboljih fudbalera sveta, odlično igra za svoj klub Barselonu, a malo pruža u reprezentaciji, „Barselona igra drugačijim stilom. Njihovi fudbaleri brzo dodaju loptu i brže se kreću, a u reprezentaciji svi čekamo da Leo sam predje pet igrača i postigne pogodak.

Do kraja kvalifikacija Argentini su ostale utakmice protiv Perua na svom terenu ,10. oktobra, i tri dana kasnije protiv Urugvaja na gostovanju.

Najvažnije je da se utvrdi odgovornost i igrača i većine trenera. Ipak se nadam da možemo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo 2010. godine", rekao je Veron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve