Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.09.2009.

21:16

Srbija - Francuska 1:1

Fudbalske reprezentacije Srbije i Francuske odigrale su na stadionu Crvene zvezde 1:1, u meču osmog kola kvalifikacija za SP 2010. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred preko 50 hiljada gledalaca u sjajnoj atmosferi ekipa Radomira Antića odlično je otvorila meč, povela je u 13. minutu golom Milijaša iz penala, a uz to i dobila igrača više pošto je isključen golman Ugo Loris. Ipak Francuzi su na kraju osvojili bod, a izjednačujući pogodak postigao je kapiten Francuza Tijeri Anri u 31. minutu.

Srbija dva kola pre kraja kvalifikacija ima četiri boda više od Francuske i do kraja joj je potrebna još jedna pobeda da bi obezbedila prvo mesto u grupi i direktan plasman u Južnu Afriku.

Naredni meč naša selekcija igra 10. oktobra kod kuće protiv Rumunije, a četiri dana kasnije u Litvaniji se igra poslednje kolo.

Obe selekcije duel su počele nesigurno, a Srbija je na isteku 10. minuta iznenada došla do ogromne prednosti. Nikola Žigić je sam izašao ispred Ugo Lorisa, golman Francuske ga je oborio i sudija Roseti je pokazao na jedanaesterac a Loris je isključen.

Najstrožu kaznu izveo je Nenad Milijaš koji je bio veoma siguran za 1:0 i veliku prednost Srbije u 13. minutu. Selektor Francuske Rajmon Domenek je izveo napadača Pjera Žinjaka umesto koga je ušao rezervni golman Stiv Mandanda.

Nakon gola Milijaša Srbija je zaigrala nešto opreznije i dobro je zatvarala sve prilaze golu. Ipak, u 31. minutu Frnacuzi su iznenada izjednačili bez prilike.

Nikola Anelka šutirao je ka golu Stojkovića iskosa sa leve strane, srpski golman je nesigurno odreagovao, ispustio je loptu, a na nju je natrčao Tijeri Anri i smestio je u mrežu za 1:1. U nastavku prvog dela Srbija je bila bolji tim, ali do kraja nije bilo velikih prilika, osim dobre akcije Krasića i Obradovića i pokušaja Žigića.

U pauzi između dva poluvremena Radomir Antić izvršio je jednu prinudnu izmenu. Umesto možda i najboljeg igrača na terenu u prvom delu Gojka Kačara na teren je ušao fudbaler kijevskog Dinama Miloš Ninković.

Drugi deo počeo je u znatno slabijem tempu. Jedan pokušaj imao je Nikola Anelka (preko gola), a u 57. minutu fantastičnim udarcem Bane Ivanović je umalo slomio prečku.

Defanzivac Čelsija šutirao je strahovito iskosa sa desne strane sa oko 30 metara, Stiv Mandanda je samo zakačio loptu, a ona se od prečke odbila do Žigića koji ipak nije uspeo da ugrozi gol Francuske.

Reprezentativci srbije su u drugom poluvremenu očigledno pali fizički, pa ni gol Mandande nije bio ugrožen. U 66. minutu Ninković je imao dobar pokušaj nakon centaršuta Krasića i odbitka, a pet minuta kasnije izvršena je i druga izmena.

Umesto strelca Milijaša na teren je ušao novi fudbaler Štutgarta Zdravko Kuzmanović. U samom finišu utakmice Antić je na teren poslao Lazovića, a Domenek Riberija, ali na kraju je rezultat ostao nepormenjen.

U poslednjem minutu meča Danko Lazović je zbog prigovora isključen, pa je i Srbija utakmicu završila sa desetoricom.



Srbija: Stojković, Ivanović, Obradović, Vidić, Luković, Milijaš, Stanković, Krasić, Jovanović, Kačar, Žigić.
Francuska: Loris, Sanja, Abidal, Galas, Dijara, Gurkuf, Anelka, Žinjak, Anri, Evra, Tulalan.

Grupa 7:

Farska Ostrva - Litvanija 2:1
Rumunija - Austrija 1:1
Srbija - Francuska 1:1

Tabela:
Srbija 8 6 1 1 16:6 19
Francuska 8 4 3 1 10:8 15
Austrija 8 3 2 3 11:11 11
Litvanija 8 3 0 5 7:8 9
Rumunija 8 2 3 3 9:12 9
F.Ostrva 8 1 1 6 4:12 4

Preostale utakmice: Srbija - Rumunija, Austrija - Litvanija, Francuska - Farska Ostrva (10. oktobra), Litvanija - Srbija, Francuska - Austrija, Rumunija - Farska Ostrva (14. oktobra).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

392 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve